Acum ceva vreme o prietenă mi-a spus că i s-a făcut poftă de supă de pui cu ghimbir și că s-a apucat să își facă. Evident că mi-a „băgat mortul în casă” și o săptămână mai târziu, când am prins niște timp, am făcut-o și eu, după cum am crezut.
Și nu, nu are deloc nevoie de mult timp, ci doar eram eu pe drumuri și mâncam tot prin oraș. În rest, este o supă de pui care se face destul de repede și nu are nevoie de multe ingrediente, dar care are o aromă intensă și minunată.
Supă de pui cu ghimbir
INGREDIENTE
- 500 g pulpe de pui cu os
- 1 morcov mare
- 1 țelină mică cu frunze
- 1 ceapă mare
- 1 bucată mare de ghimbir
- 1/2 căpățână usturoi
- 100 g tăieței
- 3 linguri ulei
- sare
PREPARARE
Carnea se dă în clocot și se aruncă prima apă. Legumele se taie grosier, iar cățeii se zdrobesc. Se pun în oală cu uleiul și se sotează câteva minute. Se adaugă carnea și se umple oala cu apă (aproximativ 3 litri). Se adaugă sare și se lasă la fiert la foc mic. Când legumele și carnea au fiert (aproximativ 30 min), se adaugă frunzele de țelină și se mai lasă un minut la fiert. Se strecoară supa. Zeama scursă se pune din nou pe foc și se adaugă tăiețeii. Între-timp se dezosează carnea și se adaugă și ea la supa clară.
(De legume nu mai aveți nevoie, dar eu nu le arunc, ci le dau unor cățeluși pentru care strâng mereu toate resturile de mâncare.)
Când tăiețeii au fiert (câteva minute), supa este gata.
Ghimbirul dă o aromă incredibilă supei, te poartă în Orientul Îndepărtat și este și foarte sănătos. Și uite cum iar mi s-a făcut poftă de supă de pui cu ghimbir!