Continui seria rețetelor simple, care să vă vină în ajutor cu idei și tehnici utile pentru această perioadă în care gătim mai mult ca niciodată.
Așa că de data aceasta am compilat alte patru rețete ușoare, pe care le poate face oricine, bazându-mă, mai ales, pe resturi alimentare, ajutând astfel la reducerea risipei.
Prima, cea de tartine din mămăligă cu sardine din conservă, eu am făcut-o cu mămăligă special pregătită pentru această rețetă, însă puteți profita de mămăliga pe care ați făcut-o pentru alte preparate și s-a răcit, transformând-o astfel în bază pentru tartine în loc de pâine.
Pentru cea de-a doua am folosit orezul fiert rămas de la peștele făcut în urmă cu câteva zile, și l-am transformat într-un orez prăjit delicios și extrem de rapid.
Chiar și la desert, tarta de mere, am folosit 3 mere diferite, care îmi rămăseseră prin casă și care aveau toate șansele să se stafidească și să ajungă apoi la gunoi. Așa că am preferat să le includ într-o tartă care a bucurat pe toată lumea.
Doar pentru stir fry am folosit ingrediente proaspete, de care nu mă mai folosisem anterior în niciun fel.
Așadar, simplu, rapid, delicios și responsabil! Totul explicat video pas cu pas:
Îmmmmm, ce pofte si stârnit în mine :))))) Am plecat să fac mamaligă. Sardine am, ridichi am, ceapă am, în concluzie urează-mi succes. Mulțumesc de rețete. Multă sănătate