decadenţa gustului

SUPĂ DE CHIMEN DE ZIUA NAȚIONALĂ

mâncare tradițională

Am descoperit această rețetă de supă de chimen când am fost în Food Camp anul acesta și mi s-a părut foarte interesantă, pe cât de simplă este. De atunci am mai făcut-o de vreo două ori, la cererea publicului, și ultima oară am apucat să o și pozez. Doar că nu am apucat să vi-o arăt și vouă pentru că m-am luat cu diverse.

Dar am zis că așa nu se mai poate și că azi este o zi numai bună pentru a veni către voi cu o rețetă de mâncare tradițională și simplă, așa cum v-am obișnuit deja. Nu e cu fasole și ciolan, deși, mi s-a făcut așa o poftă!, ci ceva mai light, care fără brânza din final poate fi chiar și de post. Dar brânza aia de burduf chiar își are rostul acolo!

Supă de chimen

INGREDIENTE (pentru 4 porții)

  • 4 morcovi mari
  • 5 linguri de chimen semințe + 1 de decor
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • 400 g cartofi albi
  • 100 g brânză de burduf
  • sare

PREPARARE

Morcovul se dă pe răzătoarea mare și se sotează în oală cu uleiul și chimenul. Se adaugă aproximativ un litru și jumătate de apă și se lasă să fiarbă acoperit la foc mic pentru a extrage aromele vreme de jumătate de oră. Se strecoară și supa se pune din nou pe foc. Se adaugă cartofii tăiați cuburi mici, ca să fiarbă mai repede. Când aceștia s-au înmuiat bine de tot, se pasează supa pentru a se obține crema.

La servire se pune supa fierbinte în farfurii și se adaugă bucăți de brânză de burduf și 1/4 lingură chimen pentru textură, gust și decor.

Puteți să o serviți cu pâine, crutoane sau simplă, așa cum mănânc eu de obicei supele, mai ales că până la urmă este o supă cremă de cartofi.

Cred că această supă de chimen este începutul delicios al unei mese de duminică în familie.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.