Cum e aia cu „căldură mare, mon cher”? Ei bine, la mine nu se aplică! Am zis! Eu iubesc vara. Și căldura. Și înghețata! Iar când mai dau și peste câte o gelaterie artizanală, așa cum e Puro & Bio, e perfect!
Despre Puro & Bio
Puro & Bio este un brand italienesc de înghețată artizanală care a luat de curând la Rimmini, la târgul de profil, locul întâi. Știu că sună ciudat combinația între brand și artizanal, dar treaba stă așa: rețetele sunt făcute de ei și trebuie respectate, dar sunt preparate în toate locațiile lor, fie proprii, din Italia, fie francizele din lume. În România, franciza o au Alexandra Marcu și Octavian Stancu, chefi gelatieri pasionați, care au lăsat munca de birou pentru munca din frigider.
Brand-ul se laudă încă din nume că e pur și bio și se străduiesc să respecte aceste coordonate. Majoritatea ingredientelor sunt certificate bio. Cele proaspete sunt românești, iar cele uscate și anumite paste de fructe sunt aduse direct din Italia, de la mama lor. În plus, în gelaterie mai găsiți și alte bunătăți. Cum ar fi cafeaua bio Kimbo, pâine bio, salate proaspete ale căror ingrediente sunt luate în majoritate de la furnizori certificați bio, dar și prăjituri și frozen yogurt.
De principiu există în jur de 30 de sortimente de înghețate pe bază de lapte și sorbeturi, care se rotesc în galantar. Evident că ciocolata, vanilia, fisticul (care este printre cele mai vândute arome), sunt permanent la vânzare, dar variază rețetele, și în funcție de sezon, și de cerere. Puro & Bio are în portofoliu aproximativ 50 de gusturi, iar franciza de la noi selectează din acestea. Am întrebat-o pe Alexandra care este sortimentul cel mai interesant pe care l-a gustat la ei la training și a început lista cu lemnul dulce (pe care eu îl detest!), a continuat cu ghimbir cu scorțișoară (nu știu dacă e tocmai cea mai fericită combinație) și a sfârșit cu ceva genial, pe care o să o bat la cap să o facă și la noi: portocale roșii cu chili! Pam-pam!
Preferatele mele la Puro & Bio
Am ajuns într-o după-amiază la gelateria de lângă Novotel și Alexandra, zâna cea bună a înghețatelor, m-a luat din prima la degustare. Am testat înghețate normale, înghețate vegane (despre care nu poți spune că nu au fost făcute cu smântână și ouă din plin) și sorbeturi. Cică la noi e la mare căutare înghețata de mentă, dar pe mine nu m-a impresionat. Pe mine m-a impresionat, însă altceva. De regulă nu sunt fana înghețatei de căpșuni sau o chestiilor din/ cu aromă de căpșuni. Așa că am gustat lingurița cu sorbetul de căpșuni mai mult din politețe. Dar nu mi s-a mai întâmplat asta niciodată: am avut pur și simplu impresia că mușc dintr-o căpșună! Așa era gustul, atât de natural și consistent. Pentru că e făcută exclusiv din fructe proaspete. Totuși, preferata mea din cele 14 sortimente pe care le-am încercat este cea de ricotta cu smochine caramelizate. Credeți-mă, merită un drum până acolo! Și nici nu e așa complicat, pentru că e central.Și dacă tot ați ajuns până acolo, încercați și variantele vegane cu cafea și cocos.
Și au niște locuri simpatice în geam, unde poți sta și comenta lumea care trece pe stradă (foarte mișto activitate), să faci people watching, cum îi zice un amic, în timp ce îți delectezi papilele. V-am convins? Ne întâlnim la coadă?