chestii-trestii

CHEFI CU CARISMĂ

Sunt, de vreo săptămână, fericita posesoare a canalului Tv Paprika, odată cu extinderea abonamentului de cablu pe care îl aveam. În weekend mi-am ţinut televizorul aproape tot timpul acolo. Că doar, na, când vine vorba de mâncare, reţete şi călătorii, sunt prima în faţă.

Aşadar, am avut ocazia să compar diversele emisiuni şi protagoniştii lor. Dincolo de faptul că sunt oribil dublaţi în română, se vede clar care din ei sunt showmani şi care nu. Probabil că cei mai mulţi dintre ei sunt nişte bucătari desăvârşiţi, dar de aici şi până la a fi om de televiziune, mai e un drum foarte lung. Producătorul care l-a descoperit pe Jamie Oliver a avut fler. La fel şi cel care i-a dat o şansă pasionatului şi exigentului Gordon Ramsay. Dar este cât se poate de evident de ce ei sunt nişte vedete de talie mondială şi Miguel-nu-ştiu-cum, un entertainer wanna be, nu este. Sunt tot felul de tăntici, probabil ceva soţii care se plictiseau pe acasă şi aveau şi ele nişte pile, care s-au apucat de gătit în faţă unor camere de luat vederi. Sau diverşi chefi ai unor restaurante simandicoase, din mâna cărora ies minunăţii, dar care cel mai probabil au înghiţit sucitorul la cât de rigizi sunt. Şi mai sunt aceşti epigoni care au văzut ei că dacă încearcă să vorbească cu pasiune despre mâncare şi spun cât de „frumoase” (cu toate varietăţile din engleză) sunt alimentele şi combinaţiile, sigur vor avea succes. Ei bine, nu…

Mă gândeam că nici la noi nu am văzut nişte entertaineri în rândul bucătarilor prezenţi de-a lungul anilor pe la televizor, de la Petrişor sau Gheorg până la Horia Vîrlan sau Jakob Hausmann. Am avut ocazia şi să interacţionez cu câţiva bucătari de pe la diverse restaurnate şi la fel, nu am sesizat niciunul care să mă fi gândit eu că mi-ar plăcea să-l văd la televizor. Sunt tare curioasă cum vor fi cei trei crai de la Masterchef…

Şi dacă descoperiţi vreun show culinar interesant, care merită urmărit, fie el românesc sau de pe afară, let me know.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.