O ştiţi pe aia cu maţe fripte şi răbdări prăjite? Cu prăjeala e mai naşpa că nu face bine la organism. Şi cred că la asta s-au gândit şi cei de la suplimentul din Jurnalul Naţional când au dat reţeta la maţe fripte:
Se curăţă foarte bine maţele de oaie, se spală (cu sare, oţet, bicarbonat de sodiu) şi se pun la fiert în apă. Când sunt fierte bine, se taie în bucăţi potrivite. Într-o cratiţă se încinge, de preferinţă, untură (dar se poate folosi şi ulei), în care se adaugă ceapă tocată mărunt şi maţele tăiate. Mâncarea este gata când ceapa se rumeneşte. Se serveşte cu murături.
Se curăţă foarte bine maţele de oaie, se spală (cu sare, oţet, bicarbonat de sodiu) şi se pun la fiert în apă. Când sunt fierte bine, se taie în bucăţi potrivite. Într-o cratiţă se încinge, de preferinţă, untură (dar se poate folosi şi ulei), în care se adaugă ceapă tocată mărunt şi maţele tăiate. Mâncarea este gata când ceapa se rumeneşte. Se serveşte cu murături.


yummy!
*drools*