decadenţa gustului

TARTĂ CU MIGDALE ȘI SOS DE COGNAC CA LA SUPER NEAȚA DE DUMINICĂ

placinta cu migdale

În afară de prânzul asiatic pregătit pentru azi la Super Neața de Duminică, am preparat și un desert la fel de simplu, care este însă extrem de delicios nu doar pentru un prânz de weekend, ci pentru oricând, pentru că este făcut din ingrediente puține și foarte ușor de realizat.

Tartă cu migdale

INGREDIENTE

  • 100 g făină de migdale
  • 165 ml frișcă lichidă
  • 80 g zahăr pudră
  • 2 ouă
  • 2 foi aluat foitaj
  • 50 ml cognac
  • 1 linguriță amidon

PREPARARE

Făina de migdale se amestecă cu 50 g zahăr pudră, 15 ml (aproximativ o lingură) de frișcă lichidă, un ou și un vârf de sare.

Se taie două discuri de aluat. Primul disc se așază pe tava pe care este pusă hârtie de copt. Se întinde crema de migdale deasupra, lăsând cam un centimetru pe margine, astfel încât să se poată lipi celălalt disc de aluat. Se așază al doilea disc deasupra și se sigilează marginea prin apăsarea cu o furculiță. Se unge tarta cu ou bătut și se crestează aluatul de deasupra cu vârful unui cuțit după modelul dorit. Se poate presăra puțin zahăr deasupra. Se coace în cuptorul preîncălzit la 220oC pentru 12-15 minute.

Pentru sos, se amestecă amidonul 30 g zahăr pudră și cu 1-2 linguri de frișcă lichidă rece și apoi cu restul frișcăi. Se dă la foc mic până se îngroașă sosul. Se adaugă cognacul și se mai lasă un minut pe foc.

Tarta se poate servi caldă sau rece, cu sosul de cognac turnat deasupra, cald sau rece, după preferințe.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookie-uri si continuarea sesiunii pe acest site implica acordul tau. Detalii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close