celuloză

FLAVOURS OF ROMANIA

netflix

Da, da, nu e nicio noutate. Și nici nu sunt vreun blog de știri, ci unul de păreri. Așa că îmi dau și eu cu părerea, scurt și la obiect. M-am uitat zilele acestea la documentarul Flavours of Romania de pe Netflix.

Da, este vechi. A fost realizat în 2017. Da, poate că mulți dintre voi l-ați văzut deja pe alte canale. Eu, nu. Așa că acum m-am bucurat de el la toată valoarea sa. Netflix-ul mi l-a recomandat în baza preferințelor și am bănuit că este vorba despre mâncăruri românești. Dar „aromele” din serial nu sunt doar cele ale plăcintelor făcute de diverse bunici de la sat, ci ale întregii Românii rurale. Mâncare este puțină în serial, în schimb este mult agro-turism, descoperirea unor locuri mai puțin cunoscute.

Charley Ottley, realizatorul seriei Flavours of Romania nu merge la Bran, de exemplu, dar merge la Cetatea Poenari. Nu stă prea mult în orașe, dar se pierde pe drumuri forestiere către piscuri înverzite, unde se ascunde câte un resort remote. Și tot așa.

Este o descoperire liniștită a unei Românii tihnite, dar cu multe probleme, pe care britanicul, de altfel un obișnuit al meleagurilor românești, nu se sfiește să le scoată în față. Pare că omului ăsta îi pasă de țara noastră mai mult decât îi pasă majorității populației și și el spune ceea ce mereu am susținut și eu: cât de multe s-ar putea face aici din turism și cultură!…

Așa că deși nu e cu multă mâncare, e un serial care m-a prins și pe care îl recomand și eu mai departe cu mâna pe inimă.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.