decadenţa gustului

CUM SĂ PREGĂTEȘTI O CINĂ ROMANTICĂ RAPIDĂ

salsa

Azi dimineață, la Neața cu Răzvan și Dani am vorbit împreună cu Marian Duță despre cum să pregătești o cină romantică în doar câteva minute. Așa că am ales două rețete simple și de efect, cu care poți încânta papilele oricui.

Și pentru că era o zi mohorâtă, m-am decis să pregătesc ceva cu arome exotice.

Am ales o carne de pui, care se gătește repede, dar am condimentat-o abundent, ca să îi dau multă savoare, iar alături am pregătit o salată exotică, de tip salsa, care se face imediat și este o garnitură delicioasă alături de pui.

Pui cu salsa

INGREDIENTE:

  • 2 pulpe de pui dezosate
  • 2 lingurițe Baharat
  • 3 lingură ulei de măsline
  • 1 conservă mică de boabe de porumb
  • 2 roșii
  • 1/2-1 ardei iute
  • 2 fire de ceapă verde
  • 1/2 legătură coriandru verde
  • 1 limetă
  • sare

PREGĂTIRE:

Pulpele se presară cu condimentele (Baharat) și cu sare și se lasă câteva minute ca aromele să pătrundă în carne.

Roșiile se taie cubulețe, ceapa rondele, la fel și ardeiul iute, iar coriandrul se toacă grosier. Se amestecă porumbul cu roșiile, ardeiul, ceapa și coriandrul și se stoarce sucul limetei deasupra. Se presară cu sare și cu 2 linguri de ulei de măsline. Se amestecă și se lasă să se întrepătrundă aromele.

Se pune o lingură de ulei de măsline în tigaia încinsă și se frig pulpele pentru aproximativ 2 minute pe fiecare parte.

Se servesc împreună cu salsa.

Separat am pregătit și un desert, ananas la grătar cu sos de ciocolată cu rom, a cărui rețetă o găsiți aici.

PONT: Baharat este un mix de condimente provenit din Orientul Mijlociu, pe care îl găsiți în magazinele arăbești, de exemplu. Dacă nu aveți așa ceva în casă, puteți înlocui cu oricare alt mix de condimente, cum ar fi tot orientalul ras-el-hanout, sau curry ori garam masala sau ce mix de condimente preferați.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.