decadenţa gustului

CE SĂ MĂNÂNCI LA O SEARĂ DE FILM

banane

În perioada asta, serile de stat în casă și uitat la filme și seriale nu mai sunt un răsfăț, ci o normalitate. Practic este una din puținele alternative pe care le avem pentru a încheia ziua, fie ea de lucru sau de masacrat canapeaua. Și în momentul ăsta te gândești ce să mănânci la o seară de film acasă. Pentru că da, oricât de bune ar fi chips-urile și floricelele, parcă ajungi să te saturi și de ele…

Așa că m-am gândit să vă ofer trei opțiuni pe care le puteți lua în seamă pentru activitățile cineastice de domiciliu. Da, am și eu floricele, dar un pic upgradate, astfel încât să nu mai fie plictisitoare.

Floricele cu usturoi și parmezan

INGREDIENTE:

  • 1/3 cană ulei
  • 2/3 cană porumb de floricele
  • 4-5 căței de usturoi
  • 1/2 cană parmezan ras
  • sare, piper

PREGĂTIRE:

Usturoiul se curăță și se zdrobește parțial, păstrându-l semi-întreg. Se încinge uleiul cu cățeii de usturoi în el și se lasă aproximativ 2 minute pentru a se infuza uleiul cu aroma de usturoi. Se scot cățeii și se adaugă boabele de porumb, un pic de sare și piper și se lasă să înflorească floricelele. Se scot într-un castron și se presară imediat cu parmezan ras, sare, dacă mai e nevoie, și se amestecă bine.

Edamame cu trufe

Aici nu e mare pregătire și nici cantități exacte. Deci nu e o rețetă, ci doar o menționare a unei alternative de gustare bună de film în loc de semințe.

Așadar, edamamele congelate (se găsesc pe la Mega și Metro) se aruncă în apa ce fierbe și se lasă câteva minute, scoțându-le înainte de a-și pierde culoarea verde intens. Se sărează și se stropesc cu ulei aromatizat cu trufe. Pentru un efect mai bun, puteți înlocui sarea obișnuită de masă cu fulgi de sare.

Banane picante prăjite

Am descoperit această rețetă într-o carte cu rețete afrodisiace, așa că m-am gândit că nu ar strica să avem și ceva de genul pentru o seară leneșă în fața televizorului…

Rețeta provine din insula Java, adică de prin vecinătatea mult mai cunoscutului Bali.

INGREDIENTE:

  • 2 banane
  • 1 ou
  • 1 linguriță boia iute
  • 1 lingură ghimbir praf
  • 2 linguri făină
  • ulei de prăjit sare

PREPARARE:

Bananele se taie bastonașe. Oul se bate și se amestecă cu un praf de sare și boia. Se pun bananele tăiate în amestecul de ou și se lasă 30 minute. Se scot pe o farfurie și se presară cu ghimbirul praf, iar apoi se trec rapid prin făină și se prăjesc în ulei încins. Se scot pe hârtie absorbantă.

Pentru un gust mai complex, pot fi stropite cu miere.

Puteți înlocui bananele și cu mango, papaia ori ananas.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.