decadenţa gustului

SUPĂ CREMĂ DE BROCCOLI CU CRUTOANE DE NĂUT

năut

După lunga mea aventură cu ramenul, era timpul să revin la vechile obiceiuri și să pregătesc și ceva rapid. Așa că zilele trecute m-am delectat cu o supă cremă de broccoli făcută imediat. Deci începem săptămâna cu o rețetă ușoară, gata în 20 minute de la prima operațiune și până la așezatul la masă.

Supă cremă de broccoli

INGREDIENTE:

  • 900 g broccoli proaspăt
  • 50 g unt
  • 1 ceapă
  • 1,5 l supă de legume
  • 250 g smântână de gătit
  • 150 g năut din conservă
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare, piper

PREPARARE

Se separă buchețelele de broccoli de cotor, iar acesta se toacă grosier. Ceapa se toacă și ea grosier. Cotorul de broccoli și ceapa se pun în oală cu untul și se sotează aproximativ 5 minute, până se înmoaie. Se adaugă buchețelele de broccoli și supa de legume și se lasă la fiert vreo 8 minute. Broccoliul nu trebuie să se înmoaie prea tare și să își piardă astfel din culoarea verde crud. Se blendează supa și se adaugă smântâna dulce. Se asezonează cu sare și piper. Se mai lasă un minut pe foc.

Separat se scurge năutul din conservă și se trage în tigaie cu ulei de măsline.

Se toarnă supa cremă de broccoli în farfurii și deasupra se pun boabele de năut sub formă de crutoane

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.