Mi-a făcut chef Hadad poftă de shaorma cu rețeta simplă pe care a pregătit-o pentru urmăritorii săi. Așa că m-am bazat pe ce aveam prin casă și am adaptat-o un pic, ca să fie primăvăratică. Și vreau să împart și cu voi această rețetă rapidă și gustoasă, care poate rivaliza cu orice shaorma cu de toate.
Cantitățile sunt pentru o porție.
Shaorma de pui cu verdețuri
INGREDIENTE:
- 1 pulpă de pui dezosată
- 1 lipie
- 1 ceapă mică
- 1 linguriță chimion măcinat
- 2 linguri ulei de măsline
- 1/4 cană iaurt
- 1 linguriță amestec de condimente pentru tzatziki
- 1 lingură sumac
- 1 fir mic de ceapă verde
- 1/2 legătură pătrunjel
- 1/4 castravete fabio
- 1/2 legătură de frunze de ridichi
- sare, piper
PREPARARE:
Carnea se taie în bucățele de aproximativ un centimetru pătrat și se asezonează cu sare, piper și chimion. Se pune la sotat cu uleiul de măsline și când s-a colorat un pic se daugă ceapa tăiată solzișori și se mai lasă câteva minute, până s-a pătruns puiul.
Iaurtul se amestecă cu mixul de tzatziki și se întinde pe lipie. Poate că o să vă mai rămână un pic, în funcție de cât de suculentă vreți să faceți shaorma de pui, dar nu e panică pentru că sosul e bun și de unul singur.
Peste lipia cu sos se așază pulpa gătită cu ceapă, castravetele tăiat cubulețe și verdețurile tocate. Se presară sumacul și se rulează shaorma de pui.
PONTURI: Dacă nu aveți amestec de condimente pentru tzatziki (care este practic format din mult usturoi uscat, sare și mărar uscat), puteți folosi și usturoi și sare pentru sosul de iaurt. Sumacul este un fruct uscat și măcinat, folosit mult în bucătăria turcească și arăbească și se găsește cel mai frecvent în magazinele și măcelăriile turcești și arăbești, dar uneori și în supermarketurile mari. Mie îmi place să folosesc frunzele de la ridichi atunci când le cumpăr, dar dacă nu aveți, puteți foarte bine să folosiți salată sau orice alte frunze aveți chef.
Găsiți aici și versiunea clasică de shaorma pe care am filmat-o mai demult.
Cu iaurt? Fără maioneză? Cred că vei fi izgonită din țară în scurt timp, norocul tău că băjetzii nu prea „e” cu blogurili :))))))))