chestii-trestii

VINUL.RO ȘI BUCATELE DOBROGENE

vinul.ro

Am rămas restantă să vă povestesc cum și mai ales ce am băut și mâncat eu la Constanța acum câteva weekend-uri cu ocazia târgului Vinul.ro și Bucate Dobrogene.

Ideea e în felul următor: vinul.ro a reunit producătorii dobrogeni de vinuri (și sunt câțiva!) și câțiva producători locali de d-ale gurii în cadrul unui târg ce s-a ținut la hotelul Ibis din Constanța, iar high-light-ul evenimentului, din punctul meu de vedere, a fost cina pregătită de Carmen Paraschivescu cu preparate din zona Dobrogei, cu puternice influențe orientale. Din punctul vinicultorilor, cea mai importantă parte a fost concursul de vinuri.

Târgul a reprezentat prima etapă dintr-o serie de evenimente premergătoare Zilei Naționale a Gastronomiei și Vinului (inițiată de Vinul.ro), pe care o vom sărbători de anul acesta în toamnă, în prima duminică a lunii octombrie, și care a fost consfințită prin legea 79/2019.

vinul.ro

Pe sistemul, „Doamnă, acela este extinctorul…” (cine nu știe bancul, să facă bine să îl caute), pozând cu kokoshnik-ul făcut de Valentina Koker.

La startul concursului, dar și în partea expozițională s-au prezentat cramele Alira, Trantu, Via Viticola Sarica Niculițel, Delta Dunării (La Săpata), Alcovin Vinuri de Măcin, Histria, Domeniul Bogdan, Gabai, Domeniile Ostrov, și pot să vă spun din proprie experiență că unele sunt chiar bune.

Carmen Paraschivescu, food blogger talentat din Constanța, ne-a pregătit o cină cu produse tradiționale dobrogene, însoțite de vinurile de la Domeniul Bogdan, eveniment care a încheiat apoteotic cu un miel delicios prima zi, cea de concurs.

vinul.ro

Următoarele două zile au fost dedicate publicului și au constat în expoziții și degustări de produse locale (vinuri și preparate culinare), de la crame și mici producători din zonă. Au fost prezenți Picurarlu de la Stejaru cu brânzeturi de capră, Moș Iosif cu produse de carmangerie speciale, Kadyr House cu preparate naturale din oaie și vită, Dobrogea Grup cu produse de panificație, Gold Baklava, cu cafea și dulciuri, Dulceață de Trandafiri cu dulcețuri și siropuri naturale, Jade Oriental Cafe, produse artizanale de la Valentina Koker și Sano Vită. Carmen a revenit și în timpul expoziției cu demonstrații culinare, iar standul de cărți de specialitate a oferit o colecție interesantă de volume culinare și despre vin.

Cam asta a fost oficial târgul Vinul.ro & Bucate Dobrogene. Neoficial, însă, a fost un weekend cu oameni mișto, cu vinuri bune, mâncare delicioasă și o binevenită plajă. Bine, fie!, mai multe!…

fratelli

To the beach!

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.