De câte ori nu v-ați gândit că ce bine ar fi fost ca la masa pe care o dădeați acasă să fi avut niște zâne pricepute care vă facă toate pregătirile, să gătească și apoi să lase bucătăria lună? Eu nu m-am gândit chiar atât de departe, ce-i drept, pentru că toată partea de pregătiri și gătit îmi place mult, dar mi-aș dori să am o armată de zâne pentru strâns după masă.
Însă nu toată lumea este așa de încântată de gătit ca mine și mulți ar vrea să poată ține mese acasă gătite ca la restaurant. Dacă în urmă cu doar un an doi asta era aproape imposibil, acum să ai la tine acasă un private chef nu mai este doar în filme. Iar de curând am dat peste doi băieți talentați care cu asta se ocupă: Private Chefs. Pe Cristi Șerb îl știu de câțiva ani, iar pe Bogdan Neacșu l-am cunoscut personal acum, însă pe amândoi îi știți și voi din rândul concurenților de la Chefi la cuțite.
Ce înseamnă private chef?
Înseamnă că te bucuri de un meniu de restaurant în intimitatea casei (sau grădinii sau unde vrei tu – un aragaz și o chiuvetă să ai, atâta tot!), gătit conform dorințelor tale, cu prezentare ca la restaurant și pentru care nu îți bați capul.
Băieții discută cu voi despre tematica mesei, despre felurile de mâncare pe care vreți să le serviți invitaților, vin și ei cu propuneri, ascultă și dorințele voastre și puneți la cale un meniu cu starter, pește sau paste, fel principal și desert. De cumpărături se ocupă tot ei, după care vin acasă la voi și pregătesc în fața voastră și a invitaților exact ce ați stabilit, iar la final lasă totul lună. Puteți să interacționați cu ei sau să vă retrageți în sufragerie și să vă bucurați de produsul final în propriile farfurii sau în cele aduse de ei, dacă vreți ceva mai spectaculos sau dacă nu aveți suficiente pentru toți invitații.
Și, apropo de invitați, cei de la private chefs gătesc pentru 2 până la 20 de invitați și au grijă de toate nevoile speciale ale fiecăruia. Pentru acest răsfăț complet, prețurile încep de la 5500 lei și cresc în funcție de numărul participanților și cerințe, cum ar fi închirierea de farfurii deosebite sau deplasarea în afara zonei Capitalei.
De ce private chef?
Viața în bucătăriile profesionale poate fi interesantă, însă și foarte monotonă, așa că Bogdan și Cristi au decis ca după mulți ani petrecuți la tigăile celor mai importante restaurante din București, dar și în străinătate, să iasă în întâmpinarea oaspeților, să îi cunoască, să interacționeze cu ei și să își pună creativitatea la încercare, pregătind diverse feluri pentru ocaziile pentru care sunt antamați.