Nu țin minte care era relația mea cu puiul când eram mai mică, dar în viața mea adultă, nu am avut o relație prea strânsă cu el. Iar cu pieptul lui, și mai puțin. Dar știu că sunt multe persoane cărora le place, așa că am decis că eu sunt aia defectă. Și pentru că atunci când gătesc ceva, trebuie să îmi placă și mie, am zis că fac o salată de pui gustoasă.
Cum se face asta? Păi cu ingrediente care să îi dea prospețime, gust și savoare. Am marinat puțin carnea de pui cu zeamă de lămâie și ulei de măsline, am tras-o în unt și gata, Separat am făcut o salată cu note proaspete cu castravete, țelină apio, mentă și năut, ca să fie și sățioasă. Acum, puteți combina carnea cu legumele, însă eu am preferat să le pun separat ca să se vadă mai bine combinația de ingrediente.
Una peste alta este o rețetă de salată de pui light, bună și pentru la birou, dar și pentru orice moment al zilei, seara când vii obosit acasă sau ziua când nu ai chef să petreci foarte mult timp prin bucătărie. Și mai ales în perioada sărbătorilor, când după cantitățile industriale de cârnați și sarmale, parcă-parcă o să vrem ceva lejer de mâncat.