Bunătăți din 5' în 10' Video

CUM SĂ FACI O SUPĂ ÎN 10 MINUTE

Tot timpul auzim în jurul nostru, sau cel puțin eu aud, cât de sănătoasă este o mâncare caldă și cât de bine e să mănânci supe, ciorbe, chestii din astea. Dar cum să faci o supă în 10 minute sau, mă rog, foarte repede atunci când ești la serviciu sau pe fugă? Bine, o supă reală, nu una la plic… Păi vă arăt eu cum, că de aia am canalul Bunătăți din 5′ în 10′!

Rețeta de săptămâna asta este o interpretare a unei supe asiatice, pentru că în mâncărurile asiatice ingredientele sunt foarte puțin procesate. Și asta fac și eu în video-ul de mai jos. Este o supă consistentă, cu carne, legume și tăieței de orez, deci ține și de foame.

Legumele uscate (deshidratate) sunt o mare invenție din punctul meu de vedere. Eu le cumpăr vrac de la Auchan, fie combinate, fie separat și le combin eu, dar se găsesc și prin magazinele tip plafar. De regulă eu combin ceapă cu morcov, țelină, păstârnac și pătrunjel verde uscat. Le folosesc de fiecare dată când am nevoie să pun supă la vreo mâncare, pentru că se face imediat. E ca un ceai concentrat, practic. Las să fiarbă vreo 10 minute legumele și gata supa.

Am folosit de asemnea fidea de orez care nu trebuie fiartă, este suficient să pui apă fierbinte peste ea și se înmoaie. Și am ales carne de vită pentru că aceasta, chiar dacă nu se gătește complet prin opărirea cu supa, poate fi mâncată și mai crudă – doar sunt faimoase tartarurile și fripturile în sânge.

Pentru arome mai asiatice am ales uleiul de susan pus la sfârșit și cozile de ceapă verde. Să știți că dacă o să vi se pară că în prezentarea ingredientelor în filmulț e ceva în plus, nu sunteți voi de vină. Sunt doar eu aiurită (nu, nu sunt îndrăgostită!) și am uitat la sfârșit să presar peste supă și mixul de susan alb și negru. Deci da, puteți să puneți sau nu și semințe de susan peste.

Acestea fiind zise, vă urez poftă bună!

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.