niuzuri

FESTIVALUL SCOICILOR LA LAGUNA VERDE

În weekend mă joc cu scoica. Ăăăă… Nu a iești cum trebuia propoziția asta. În weekend îmi fac de cap cu scoicile. Nu! În weekend beau la Festivalul Scoicilor la Laguna Verde. Nu! Gata, știu! În weekend mă îndop cu scoici și clătite la Festivalul Scoicilor.

E vară și pofta de vacanță vine de multe ori la pachet cu pofta de scoici. Iar faptul că e deja a treia vară când chef Scărlătescu face împreună cu Laguna Verde Festivalul Scoicilor, a creat deja o tradiție care stârnește poftele. De la an la an Festivalul a crescut și anul ăsta o să fie, evident, și mai mare decât anul trecut.

Despre Festivalul Scoicilor 2016

Vara asta festivalul va fi cu o zi mai lung. Începe joi, pe 7, și ține până duminică. Dacă numărul participanților de anul trecut a fost aproape dublu decât la ediția precendentă, și acum organizatorii se așteaptă la un val mare de vizitatori. Mai precis în jur de 10.000. Deci recomandarea mea este să vă înarmați cu răbdare de stat la coadă pentru că știu cum a fost în trecut.Dar și merită!

Doar că anul ăsta vor fi ceva mai multe puncte de atracție în afară de ceaunele pline cu scoici delicioase ale lui Scărlătescu. Și asta pentru că Sora lu’ Scărlătescu vine cu un stand cu clătite, câteva rețete, din care unele chiar deosebite. Este paradoxal că juratul de la Chefi la cuțite, care detestă clătitele, a creat pentru sora sa rețeta perfectă de clătite. Iar Festivalul Scoicilor de la Laguna Verde este prima ieșire în lume a acestora. Pe lângă clătite, un stand de înghețată va răcori publicul cu diverse sortimente și cu deja faimoasa înghețată care se găsește doar acolo, pe malul lacului de la Balotești, înghețata de colivă.

Pe parcursul celor patru zile ale festivalului eu practic mă voi muta la Lagună, dând o mână de ajutor pe unde e nevoie, punând pâine pe fundul vaselor pentru scoici ca să se obțină deliciul ăla îmbibat cu sos despre care numai cei care au fost în anii trecuți știu ce vorbesc, sau rulând o clătită ori, cel mai dificil, agitând un pahar de rose ca să se topească mai repede gheața… Cât despre voi, nu știu ce program aveți, dar sigur trebuie să treceți și pe acolo!

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.