decadenţa gustului

CUM SĂ SATISFACI UN BĂRBAT CU MÂNCARE

Cu puțin înainte de Crăciun am mai aflat încă o dată cât de simplu este să satisfaci un bărbat cu mâncarea pe care i-o gătești. Și, atenție!, nu este iubitul meu. Nu, este un prieten drag, care m-a ajutat într-un proiect despre care o să vă povestesc cu altă ocazie și care nu a cerut decât o umilă masă la schimb.

Să satisfaci un bărbat…

…poate fi o misiune dificilă, dar nu și atunci când bărbatul este gurmand și tu știi să prepari ceva mai mult de un ceai. Și, trust me!, nu trebuie să fii Gordon Ramsey, când am zis „ceva mai mult de un ceai” am fost chiar destul de explicită. Bărbaților le place să ai grijă de ei, să le arăți că îți pasă, să se simtă acasă când vin în apropierea ta, indiferent unde vă aflați, să primească acea căldură. Și, oricât de surprinzător ar fi, acea căldură poate să vină uneori chiar de la o mâncare caldă. Bineînțeles că vor aprecia și berea rece pe care le-o pui pe masă, dar știind că ai depus fie și un minim efort pentru ei, îți va aduce bile albe. Așa că dacă îți propui să satisfaci un bărbat cu mâncare, nu e o misiune foarte dificilă.

Paste și pasiune

Îmi place să gătesc, dar aproape niciodată nu gătesc doar pentru mine. Însă atunci când am și cel mai mic public, mă desfășor! Așa am făcut și cu Andrei, când ne-am întors acasă și i-am pregătit niște paste cu sos mediteraneean și pui, plus o tartă cu banane. Iar satisfacția de pe chipul lui, a fost tot ce am avut nevoie! Din păcate, în spatele aparatului a fost el și nu am apucat să apăs pe buton ca să îi imortalizez zâmbetul de la sfârșitul mesei.

Dar până la tolănitul pe canapea după masă, Andrei a stat cu camera foto prin bucătărie ca să surprindă ce fac, iar mai jos vedeți și voi rezultatul. Însă când puneam la cale masa, l-am întrebat pe musafirul meu cam ce și-ar dori să mănânce, pentru că aveam de gând să mă desfășor. Dar el a zis simplu: paste! Mai mult, zicea că se mulțumește și cu o farfurie de AOP. Dar nu puteam să îl las așa „dezbrăcat” și am construit niște paste mai complexe. Fettuccine artizanale, scăldate în sosul de roșii mediteraneean pe care l-am făcut astă vară din roșii de grădină, cu bucățele de pui și vânătă. Consistență i-am dat cu un crunch de bacon crocant, iar catifelarea a primit-o de la parmezanul ras de deasupra. Nota de vârf a avut aromă de bucuioc, din ghiveciul de la geam, în acord cu sosul pregătit în vară. Și totul a fost acompaniat de un merlot aromat, turnat în pahar de cum am ajuns acasă. Pentru că, nu-i așa?, gătitul e mai cu spor când ai pe blat un pahar de vin în care să-ți mai umezești buzele însetate.

Acum aștept proxima ocazie în care să mai aduc zâmbetul pe fețele prietenilor mei cu ce pun în tigaie și da, să îmi confirm încă o dată cât este de ușor să satisfaci un bărbat… cu mâncare. Rezervările, vă rog, la 074422xxxx.

Foto: Andrei Nemirschi

 

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.