Joi am fost invitată la un eveniment pe gustul meu. Și la propriu și la figurat! S. Pellegrino Young Chef Competition este o întrecere internațională pentru bucătari tineri, pusă la cale de apa minerală San Pellegrino. În competiție s-au înscris o grămadă de chefi din toată lumea și au trecut prin preselecții regionale, în semifinală ajungând vreo 10 pe regiune. Joi a fost competiția pe Europa de Est, care s-a desfășurat la București.
Poza mea pentru preparatul lui Mihai Toader, fost concurent Masterchef, chef la Villa Restaurant & Garden, în Sibiu
Nu am stat la întreaga confruntare, care a început la o oră la care eu eram adânc scufundată în pat și s-a terminat pe seară. Cei zece concurenți au fost împărțiți în două echipe a câte cinci, care au gătit în două etape. Eu am ajuns fix la țanc pentru a asista la prima tură de jurizare. Nefăcând parte din juriu (care a fost de specialitate), nu am gustat din minunății, dar mi-am băgat nasul (și degetul!) prin oale în timpul gătitului, am mai prins câte un truc, am mai învățat ceva și am făcut poze ca să îmi mai alimentez instagramul, ca un veritabil food instagramer ce sunt. :))
Câștigător a fost sârbul Stefan Barca, cu farfuria asta din poza de mai jos care are un nume ciudățel pentru o porție apetisantă, Who Killed the Bambi, dar na…
Ce vreau să spun e că m-am simțit bine, ca de fiecare dată când e vorba de mâncare și de cooking, dar tare mi-aș fi băgat și eu gheruțele pe acolo. Finala e în iunie, la Milano, și sunt curioasă cine o va câștiga. Pentru că e de urmărit chef-ul respectiv. Barca prestează la Belgrad, un oraș pe care chiar mi-am propus să îl vizitez soon într-un city break, așa că sigur îmi voi face drum și pe la restaurantul lui.
PS: Competiția s-a ținut la Centrul de Gastronomie de la Metro Militari. Ce frumos e acolo!…