chestii-trestii

TOP CHEF

O să deranjez pe multă lume cu impresiile mele, mai mult sau mai puţin pertinente, însă mi-o asum. Proastă emisiune!

Am alergat  luni seară într-un suflet acasă să văd prima ediţie a emisiunii Top Chef de la Antena 1. Concurs de bucătăreală, deci clar era pe placul meu! Doar că a fost o mare dezamăgire. Nu este o emisiune pozitivă, plăcută, toţi sunt foarte înverşunaţi, de la concurenţi până la juriu. Juriul nu-mi place. Am mai scris şi când doi din ei au fost invitaţi la Masterchef, că mi se par îngrozitori cei doi bucătari cărora nu le ajungi nici cu prăjina la nas. Cât despre Nicolai, ar fi acceptabil dacă ar vorbi bine româneşte. Îmi ajunge unul care se descurcă aproximativ din punct de vedere lingvistic. Juriul este mereu pus pe harţă în încercarea lor de a fi severi, însă după părerea mea nu reuşesc decât să îi crispeze şi mai tare pe concurenţi. Înţeleg că este vorba de bucătari profesionişti şi se presupune că expectanţele sunt mari, însă modul de a pune problema pe care îl au juraţii, este greşit din punctul meu de vedere. Alina Puşcaş e singura persoană de acolo care face atmosfera cât de cât plăcută.

Cât despre concurenţi, e o mână de bucătari, unii de la restaurante mai de fiţă, care se mănâncă de cur unii pe alţii, care nu sunt capabili să lucreze în echipă şi ale căror egouri scot aburi şi într-o bucătărie raw-vegan. În plus, mi se pare că sunt mulţi dintre ei nişte bucătăraşi din ăia comunişti în atitudine şi complet fără viziune. Din punct de vedere al creativităţii şi chiar al implementării tehnicilor neobişnuite, la Masterchef, amatorii au fost mult mai profi. Şi mă întreb de ce mama naibii simplii pasionaţi de gastronomie sunt capabili să gândească out of the box, în vreme ce persoanele implicate trup şi suflet în ale bucătăriei sunt aşa de limitaţi. Cât despre unele greşeli impardonabile… nici pe astea nu pot să le înţeleg la bucătari cu ani de experienţă în spate. Sunt curioasă care au fost criteriile de selecţie şi cum s-au anunţat preselecţiile.

Ce mi-a plăcut, este că atunci când fiecare bucătar vorbeşte, la testimoniale, pe burtieră este scris şi restaurantul în care prestează, astfel încât cine are chef, poate să-i vadă şi la lucru efectiv.

Am căutat pe youtube sa văd şi alte ediţii, dar e destul de sărăcăcios portalul în legătură cu această temă. Am găsit numai ediţia canadiană, care are cu totul altă atmosferă decât cea de la noi, e mult mai relaxată emisiunea, deşi miza este la fel de mare, dacă nu chiar mai mare… Una peste alta, nu o să-mi mai fac un obiectiv săptămânal din a viziona emisiunea.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.