Am primit de curând o nouă carte de bucate: Meniul perfect, pus cap la cap de Gordon Ramsay. Şi în weekend m-am jucat cu ea. Am mai şi improvizat, ce-i drept, dar rezultatul a fost chiar foarte bun.
Chiar dacă teoretic a venit primăvara, eu tot în iarnă mă simt, aşa că am ales o combinaţie de meniu de iarnă. Combinaţia propusă de autor. Deşi poţi să îţi faci orice combinaţie ai chef, pentru că fiecare reţetă este pe o treime de foaie, detaşabilă de restul paginii. Mă rog, e haios compusă cartea.
Aşadar am făcut supă-cremă de fasole cu cozi de raci care au înlocuit creveţii din reţeta originală. De asemenea, o altă modificarea a fost fasolea roşie folosită, ieşind astfel o supă roz-lila. La felul următor, reţeta era cu biban de mare, dar ia biban de mare de unde nu-i, aşa că m-am reprofilat pe o doradă. Din păcate, foamea era mare şi am uitat să pozez peştele tocmai scos din cuptor, iar când mi-am adus aminte, era deja parţial ciopârţit. La desert, însă, am fost fată cuminte şi am respectat reţeta în întregime. Bine, hai, fie, mi-am adus şi eu un pic contribuţia. Cu o căpşună…
Oricum, a fost chiar fun să fac toată această masă şi abia aştept să mai fac şi alte meniuri de pe acolo.