Acum, de când tot răsfoiesc minunăţia despre arta culinară chineză, m-a apucat iar un chef dement de gătit. Cu timpul stau mai prost, dar s-o găsi şi aşa ceva la un moment dat. Nu weekendul ăsta, din păcate. Sau poate îmi iau o zi liberă de la birou, ca să stau acasă să bucătăresc. Săptămâna trecută am făcut nişte pizza calzone şi m-a apucat şi cheful de frământat, de făcut pâinici, iar ăsta e un alt „proiect” de-al meu: să mă pun într-o zi pe experimentat cu aluaturi de pâine de diverse tipuri. Şi nu, nu din alea făcute în maşina de pâine pentru că nu mă prea încântă. Ci din alea frământate cu sârg, amestecate cu diverse şi coapte în cuptor, cu o coajă crocantă şi miez aburind.
Şi de conserve am chef. Anul trecut am încercat nişte reţete de murături care nu au fost totuşi aşa de bune pe cât mă aşteptam. Trebuie să vedem ce mai găsesc anul ăsta. Iar azi am citit pe blogul unei prietene despre ultima ei ispravă: nişte brioşe cu ciocolată şi mi-a dat idei, mai ales că am cumpărate de ceva vreme hârtiuţe din alea în care se fac cupcakes-uri, şi se cer folosite. Aşa că prevăd o infuzie de poze cu mâncare pe facebook în următoarele săptămâni. Şi dacă fac ceva spectaculos, vă povestesc şi vouă.