chestii-trestii

CULINARIA

În ultima vreme m-a curpins o efervescenţă culinară. Am chef să gătesc tot felul de chestii, îmi vin idei de reţete, citesc bloguri şi site-uri de profil şi m-a apucat cheful să cumpăr cărţi de gastronomie, nu de reţete, ci de gastronomie. De multe ori am avut impulsul de a îmi face un blog culinar. Dar de fiecare dată m-am gândit că nu aş putea veni cu nimic nou pentru că sunt atât de muuuulte pe tema asta, la fel ca şi blogurile de modă, încă aş avea o mică frustrare că postez cam degeaba. De când mă tot uit pe blogurile de mâncare, am descoperit câteva foarte dichisite, cu poze fantastice, cu un layout extraordinar, chestie pe care un blog de blogspot, de exemplu, nu ţi-o poate oferi. Blogurile culinare din România sunt slăbuţe. Nu am descoperit încă unul care să îţi ia ochii şi să te facă să intri în primul supermarket ca să îţi faci aprovizionările pentru noile reţete tocmai citite. (Dacă ştiţi voi vreo unul, daţi-mi şi mie de veste, vă rog.)Sunt însă bloguri bine scrise, interesante. Dar dincolo de asta, mi-aş dori să pregătesc mese mai multe pentru prietenii care apreciază o mâncare interesantă, bine gătită, cărora nu le este indiferent dacă le pui în faţă nişte cartofi prăjiţi, nişte fasole verde fiartă în apă fără sare sau un fel fusion. Totuşi, cea mai mare dorinţă a mea în materie de bucătăreli este să reuşesc naibii să toc legumele (ceapa) cu îndemânarea şi rapiditatea cu care o fac bucătarii experimentaţi. Probabil ar trebui să îmi iau o vacanţă şi să nu fac nimic altceva timp de o săptămână în afară de tocat legume. Multe-multe cepe!… Chef, însă, nu mi-ar plăcea să fiu. Îmi place să bibilesc mâncarea, nu să o fac contra-cronometru, iar vanitatea mea trebuie hrănită de expresia de satisfacţie de pe faţa consumatorului, chestie pe care nu aş putea-o vedea din bucătăria aglomerată a unui restaurant. Până una-alta, am primit săptămâna trecută un vas de ceramică pentru cuptor de la Beko şi de când l-a scos din cutie mi-l imaginez într-una cu un pui înghesuit de legume, rumenit la cuptor. Aşa că diseară, dacă aveţi drum prin Cora Militari, e posibil să ne vedem acolo. Mă duc să îmi fac aprovizionarea! :)

4 Comments

  • Bag seama ca vrei sa incepi cu o salata de degete? :))

    eu ma ocup frecvent de sportul asta si daca tot spuneai de pui, ultima mea incercare a fost: pulpe de pui (dezosate) fripte pe gratar iar la final le-am pus un pic la cupotor, in tava tapetata cu unt, si pe deasupra unse cu miere si fistic sarat maruntzit. curat fushion. au fost delicioase

  • eh, nu, ca sunt bucatar cu vechime, doar ca nu-mi iese tocatul ala profesionist. cat despre reteta ta… yummy!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.