decadenţa gustului

TARTĂ CU SPARANGHEL

tartă

Parcă am intrat în zodia tartelor sărate, însă în perioada asta când vine toamna, așa sunt inspirată. După ce am încercat o variantă cu mai multe legume, acum m-am gândit să mă opresc asupra legumei mele preferate: sparanghelul. Așa că am încercat o nouă variațiune cu aluat pufos și cremă de brânză, făcută altfel, de data aceasta, pentru a obține o tartă cu sparanghel.

Mă gândesc chiar că pentru o petrecere este foarte simplu să faci câteva tarte de genul acesta pentru că arată spectaculos, sunt foarte simplu de făcut și toți invitații vor fi absolut încântați. Și alături puteți pune un vin roșu savuros, cum ar fi cel din gama Flamma de la Alira.

Tartă cu sparanghel

INGREDIENTE:

  • 1 aluat foietaj
  • 100 g brânză ricotta
  • 100 g mascarpone
  • coaja de la o lămâie
  • 4 linguri parmezan ras
  • 1 legătură sparanghel
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 2 linguri pesto
  • 1 gălbenuș
  • sare, piper

PREPARARE:

Aluatul foietaj se întinde și se trasează marginile cam de un centimetru pe fiecare latură prin crestarea parțială a aluatului, nu se taie complet. Eu, ca să fiu sigură că nu crestez prea tare, am folosit un cuțit de lemn. Partea din interior se înțeapă ca să nu se umfle. Această crestare parțială permite marginilor să crească, departajându-le de restul aluatului peste care va fi pusă compoziție. Aluatul astfel pregătit se dă la cuptorul preîncălzit aproximativ 10 minute la 180 grade.

Între-timp se amestecă ricotta cu mascarpone și 3 linguri de parmezan, coaja rasă de lămâie (atenție să fie lămâi netratate), sare și piper.

Se scoate aluatul parțial copt din cuptor și se întinde crema de brânză în mijloc. Deasupra se așază firele de sparanghel cu codița lemnoasă tăiată. Se presară deasupra lingura de parmezan ras rămasă, puțin ulei de măsline și piper. Marginile aluatului se ung cu gălbenuș bătut. Se dă din nou la cuptor pentru încă 15-20 minute.

Se scoate tarta cu sparanghel și se presară cu pesto. Eu când m-am dus la supermarket să îmi iau pesto, am găsit unul cu trufe care mi-a făcut cu ochiul, așa că m-am luat pe acela, dar un pesto obișnuit sau chiar și un pesto de roșii uscate merg perfect.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookie-uri si continuarea sesiunii pe acest site implica acordul tau. Detalii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close