decadenţa gustului

JOACA DE-A CHEF-UL LA LE GRENIER A PAIN

Îmi place să mă joc de-a chef-ul la mine acasă sau pe la prieteni. Și cum sunt o exhibiționistă înnăscută, când trebuie să o fac în public, îmi place și mai mult. Să gătesc în public, la asta mă refer! :)

Bistro-ul-brutărie-cofetărie Le Grenier a Pain și-a schimbat în această toamnă meniul, ocazie cu care aseară a făcut un eveniment de live cooking cu… moi! Am primit noul meniu și mi-am ales un somon la felul principal și o burrata la antreu, pe care să le gătesc în fața oamenilor. Le-am ales pe două criterii: mor după burrata și după somon, deci am gătit ceva ce îmi pace să și mănânc, plus că evenimentul presupunea și o degustare de vinuri de la Domeniile Tohani, care începea cu o fetească albă Moșia de la Tohani, ce mergea cu un antreu lejer și a continuat cu un rose Cuvee Dolette Moșia de la Tohani, numai bun de combinat cu somonul.

Așa că mi-am pus tocurile, rujul pe buze și cerceii lungi (așa cum gătesc eu și acasă de fiecare dată, de altfel! :-p ) și m-am prezentat în fața mulțimii ca să asamblez un platou cu rucola și burrata și să pregătesc o ruladă de somon cu baby corn și sos de fructe. La bunăstarea mea au contribuit și somelierul Daniel Costache și omul de marketing Paul Soll (în fotografie), reprezentanți ai Domeniilor Tohani, care mi-au turnat un rose de început.

În plus, am plecat acasă cu o plasă plină de pâineturi și prăjituri în care m-am înfipt imediat!

Foto: Daniel Căldăraru

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookie-uri si continuarea sesiunii pe acest site implica acordul tau. Detalii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close