decadenţa gustului

MENIU MASTERCHEF / EPISODUL 2

Nu, nu putea să treacă săptămâna fără să postez episodul următor din experimentul meu Mastechef. Mai ales că azi e o nouă emisiune. Misiunea mea din săptămâna care tocmai s-a încheiat a fost una destul de simplă pentru că participanţii au avut o singură probă de creativitate. Nu am vrut să mă bag la meniul de nuntă pe care l-au urmat în de-aproape ca primă probă pentru că distracţia mea în acest proiect este partea creativă. Deci voi reproduce numai cerinţa probei, nu şi reţetele lor.

Aşadar săptămâna trecută, echipa care a pierdut proba meniului de nuntă a participat la o altă probă eliminatorie care se baza atât pe creativitatea lor, cât şi pe cunoştinţele din zona sănătăţii. Recunosc că pentru mine a fost o provocare, având în vedere că niciodată nu m-am lovit de aşa ceva. Dar am profitat de ce a sugerat juriul la anunţarea probei şi am încropit ceva după mintea mea. Tema era: mâncarea de după o beţie. Mai auzisem eu de tot felul de formule-minune de cocktailuri pline de vitamine şi minerale, dar mă îndoiesc că o băutură de o culoare îndoielnică obţinută prin blenduirea diverselor ingrediente ar fi trecut drept gătit, mai ales că aveai la dispoziţie o oră întreagă, aşa că m-am reprofilat.

Am ciulit bine urechile, atunci când juraţii spuneau că ar putea fi o mâncare grasă sau ceva acru ori răcoros, proaspăt şi am decis să le combin. Aşadar am făcut nişte coaste de porc la cuptor, iscusit aromate şi asortate cu un sos de iaurt. Coastele au avut o tentă dulceagă de la mierea cu care le-am masat, dar şi aromă de la boabele de muştar şi o uşoară picănţeală de la ardeiul iute uscat cu care le-am frecat. Greşeala pe care am făcut-o şi mi-o asum, dar nu negândită înainte, este că am lăsat bucata de piept întreagă, uşor crestată, băgând-o aşa la cuptor. Raţionamentul din spatele acestei decizii era unul de suculenţă a cărnii, pentru a nu lăsa prea multă zeamă să se scurgă. Pe de altă parte, coastele de pe capete, mai crocante şi mai îmbrăcate în baiţ, au fost mai gustoase, deci probabil că ar fi trebuit să le separ totuşi înainte de a le coace. Sosul, a fost unul simplu, pe bază de iaurt, amestecat cu turmeric şi mentă uscată, căpătând astfel un gust exotic şi foarte revigorant.

Lumea zice că au fost bune…

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.