Eu sunt fană a marţipanului. Îl prefer pe cel în variantă germanică decât pe cel în variantă mediteraneeană (cred că e singurul loc în care nordicii câştigă teren în faţa sudicilor în sistemul meu de preferinţe). Dar mă gândeam că acest produs minunat se poate face şi în casă. De la profa mea de arabă am primit o reţetă foarte simplu, aparent, de făcut. Singura problemă era că nu găseam ingredientele. Nu m-am agitat prea tare să le găsesc după ce am constatat că în România nu am şanse să dau peste ele. Anul trecut, însă, în scurta mea vizită la Oxford, am intrat în ultimul minut înainte de închidere într-un magazin drăguţ de unde am cumpărat pudră de migdale şi fulgi de migdale la nişte preţuri extrem de bune. Pe pudră mi se pusese pata de la o altă reţetă. După ce am făcut respectivul fel, mi-a rămas o cantitate considerabilă de pudră. Şi mi-am adus aminte de marţipan. Şi dă-i şi caută prin plafaruri şi magazinele bio sau de delicateţuri (aşa cum citisem prin reviste) apă de trandafiri. Care, ei bine, nu există. Nu în forma comestibilă, ci doar în forma cosmetică. A căutat şi mama în Sicilia, şi nimic. Doar că mulţumită unei persoane importante în viaţa mea, nu dau nume :), am intrat în posesia unei sticle cu apă de trandafiri adusă de la vecinii de la sud de Dunăre. Aşa că aseară am produs ceea ce se vede în poză: marţipan de casă garnisit cu cireşe uscate.


Iubita, poti sa pui apa de flori de portocal pe care o gasesti la Metro in loc de apa de trandafir…
In alta ordine de idei, si eu am avut probleme cu faina de migdale dar pt ca nu am gasit am macinat migdalele din comert cu tot cu coaja asta e… ce sa-i faci, am facut cu ce am gasit… Am vazut ca la Cora au inceput sa aduca fulgi de migdale, deci poate in curand o sa aduca si faina… Oricum da-mi si mie reteta ta ca aia pe care o am eu este destul de complicata… Pup
frate, ce e aici, dezmatz??? Martzipan, faina de migdale…ia treceti la fandari, mai ales ca le mancati fara mine :)
they look like titties :D yummy