decadenţa gustului

CHEESEBURGER WELLINGTON

wellington

În urmă cu câțiva ani, când i-am zis unei prietene că la mine televizorul stă cel mai mult pe Paprika TV, nu prea m-a crezut. Ceva mai târziu s-a nimerit să fie pe la mine într-un weekend și a observat că exact așa e. De atunci au mai apărut și alte canale în grila mea, dar toate au același tipic: mâncare și călătorii. Și nu doar că rulează acolo în fundal, dar mai sunt și atentă, cu pixul și foaia în mână, ca o elevă silitoare ce am fost… Mă, rog, să nu intrăm în amănunte!

Iar după ce iau notițe, mai trec și la treabă, și uite așa m-am pus să reproduc aproximativ o rețetă pe care o văzusem mai demult la televizor: o combinație de burger și beef Wellington. Așa a ieșit cheesburger Wellington.

Cheeseburger Wellington

INGREDIENTE:

  • 500 g carne de vită tocată
  • 100 g brânză emmentaler rasă (sau mix de brânzeturi rase)
  • 1 aluat cu unt
  • 1 lingură cu vârf praf de usturoi
  • 1 lingură cu vârf chives uscat
  • 1 ou
  • 1 lingură susan
  • sare, piper

PREPARARE

Deși când te uiți la rezultat pare o rețetă tare complicată, nu e deloc așa. Carnea se amestecă cu sare, piper, usturoiul și ierburile aromatice. Eu am ales chives, dar puteți pune cimbru sau orice altceva credeți că vă place mai mult. Se formează apoi chiftele plate, precum burgerii. În mijloc se pune brânza rasă și se închide ca un sandviș cu încă o chiftea. Cheeseburgerii astfel obținuți se pun în tigaia antiaderentă câte un minut pe fiecare parte ca să prindă crustă și gustul aferent.

Aluatul se întinde și se taie cercuri mai mari decât diametrul burgerilor. Eu am ales un aluat gata făcut de tip tartă pentru că voiam să rezolv repede rețeta. Dar nu vă împiedică nimeni să vă tocați singuri carnea, să vă radeți singuri brânza și să vă faceți singuri aluatul. Și, apropo de aluat, acesta poate fi și aluat foietaj.

Burgerii se așază pe discurile de aluat și se acoperă cu încă unul, sigilându-se cele două părți. Se pun în tavă pe hârtie de copt, se ung cu ou bătut și se presară susanul peste. Se dau la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru aproximativ 20 minute, până devine auriu aluatul.

Se servesc imediat pentru a te bucura de brânza topită din interior. Mie mi-au mai rămas și pentru a doua zi, dar i-am încălzit un pic și au fost la fel de buni.

Eu mi-am făcut alături de acest cheeseburger Wellington și o salata verde alături, ca să le dau nota de prospețime.

2 Comments

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.