Am descoperit de curând cafeneaua, sau să îi spun „cerealeaua”?!, Cereal Crunch. S-a deschis în martie, deci e nou-nouță, lângă Piața Națiunilor Unite, și servește doar cereale. Multe tipuri de cereale. Vreo 100 de modele. Cu tot felul de topping-uri și tipuri de lapte. Cereale românești, dar mai ales americănești.
Cu ocazia acestei vizite m-am documentat și despre istoria consumului de cereale, pornit din umilul poridge și ajunse un aliment-cult.
Au fost un aliment de bază și pentru mine în adolescență, obicei pe care l-am dobândit într-o vacanță în Anglia. Și m-a ținut ceva ani. Până într-o zi când pur și simplu nu am mai putut. Acum mai consum ocazional musli cu lapte (rar) sau iaurt. Dar experiența de la Cereal Crunch a fost chiar amuzantă. Mai ales că, așa cum o să vedeți și în video, ai o grămadă de decizii de luat. Pentru că cerealele nu sunt doar de un fel. Și laptele nu e doar de vacă. Și nici măcar nu e doar alb… Complicat-complicat!