Departe de mine dorința de a transforma acest blog într-unul de rețete, dar uite că așa s-a nimerit acum. Pentru că am primit de la Finn Crisp niște crackers foarte buni și provocarea de a face o fotografie cu ei compuși pentru un mic dejun sănătos. Și dacă tot am făcut poza drăguță, de ce să nu vă spun și vouă ce am făcut?!
Așadar, am primit două feluri de crackers din secară, unii mai groși și unii mai subțiri. Așa că m-am decis să fac două variante sărate și două variante dulci, cele dulci făcându-le pe pâinicile mai subțiti. Așa am obținut patru variante de mic dejun sănătos pe care puteți să le combinați cum vreți sau să vă alegeți preferata.
Pentru că nu este vreo tehnică aparte, nu am ce mod de preparare să invoc. Trebuie doar să întinzi pe „scândurica” fină și crocantă chestiile enumerate.
- Varianta 1: Cremă de brânză cu hrean și somon fume, cu câteva fire de ceapă verde sau chives.
- Varianta 2: Ouă jumări cu piper, felii de ridiche și ceapă verde.
- Varianta 3: Cremă de migdale bio (pe asta am primit-o și eu din Sicilia, dar sigur găsiți pe net) și căpșuni proaspete.
- Varianta 4: Unt de arahide cu felii de banană și ciocolată neagră rasă pe deasupra.
Cam atât pentru un mic dejun sănătos. Alături, eu mi-am făcut un ceai negru pe care mi l-am adus din Bali (produs în Java), despre care promit să încep să scriu în curând. Despre Bali, nu despre ceai. :D
Partea bună e că se face și foarte repede – micul dejun sănătos – și ușor, așa cum v-am obișnuit și cu restul rețetelor de pe aici. Ca să nu mă înjurați că vă arăt chestii complicat de făcut și cu ingrediente greu de găsit. Bine, da, crema de migdale bio… dar na, până la urmă cine nu are pe cineva care stă sau pleacă vara asta în vacanță în Italia?!