Acum ceva vreme am auzit despre cronuts, adică o combinație între croissant și donuts. Fiecare în parte îmi plăcea, așa că am zis de ce nu? M-am apucat și am făcut teste și mi-a plăcut ce a ieșit. Așa că am adaptat rețeta astfel încât să fie gata în câteva minute, potrivită pentru Bunătăți din 5′ în 10′.
Așadar, pentru varianta scurtă, nu am mai tăiat aluatul foietaj în cercuri, precum pentru forma clasică de gogoașă, ci am caroiat repede foaia în ceea ce la prăjire se trasformă în pernuțe crocante de foietaj. Iar glazura este simplă, dar gustoasă și extrem de ușor de făcut. Eu am ales un gem de caise, însă poate fi folosit orice gem vreți. La fel și la alcool: eu am ales cognac, dar puteți pune orice, de la Campari la vișinată.
Rețeta de cronuts e simplă, cu câteva ingrediente, așa că altceva nu mai am de zis în afară că dulciurile astea prăjite sunt… da, nesănătoase, dar de ce sunt ATÂT de bune?! Eu nu mă mai joc! :(