decadenţa gustului

METAXA COCKTAIL ARTIST SERIES

Săptămâna trecută, pe la ceas de seară am ajuns la Salon Golescu, un loc despre care, spre rușinea mea, nu știam că este al unor amici, deși mai trecusem pe acolo vara trecută. Atunci stătusem la terasă și nu apucasem să simt atmosfera dinăuntru. Acum, însă, am avut timp destul să observ cocktail barul-bistro pentru că am asistat la o demonstrație delicioasă de tendințe în bartending: Metaxa Cocktail Artist Series.

Prietenii de la Shake Advertising, știindu-mă pasionată de ale gurii, da, da, și alcoale, m-au chemat să văd și să gust ceea ce André Cavalheiro, Brand Ambassador Metaxa, prepara și arăta. André, un portughez carismatic, care își desfășoară activitatea la Londra, capitala mondială a bartendingului, după cum spun cei mai specialiști în cocktailuri decât mine, ne-a prezentat cele mai noi tehnici și ne-a învățat cum să degustăm Metaxa 12 stele.

Ceva Metaxa și muuuultă imaginație

Și, ca după fiecare eveniment de genul ăsta, îmi vine să mă năpustesc în setul de bar complet pe care îl am acasă și să mă joc de-a mixologul. Dar ce te faci când realizezi că setul nu e deloc complet, când shaker-ul, pistilul, lingurița spiralată sau sita nu mai sunt de ajuns? Ce te faci când în cămară nu ai esență de Dragon Blood și nici substanțele necesare pentru a obține perle moi, moleculare de Metaxa cu sirop de arțar. Hait, că Metaxa și siropul le am! Dar parcă îmi mai lipsește ceva… ah, da, calupul de gheață impecabil din care să sculptez un diamant cât pumnul, care să îmi populeze paharul greu, de cristal, dominând licoarea zeilor și topindu-se agale și nediluând, astfel, băutura. Așa că am ajuns acasă și m-am calmat. Îmi păstrez ustensilele pentru serile nepretențioase cu fetele, la un Cosmopolitan old school și îi las pe profesioniști să facă ceea ce știu mai bine.

Și ca să îmi întăresc convingerea, vineri seară am ajuns și la Loft, unde Brand Ambassador-ul Metaxa mi-a mai pus pe tejghea câteva mostre de măiestrie în mixare, ocazie cu care am descoperit cât de bine merge Metaxa 12 stele, distilatul aromat din vin muscat obținut din struguri crescuți pe insula Samos și definitivat cu ajutorul petalelor de trandafir și ierburilor mediteraneene, cu polenul de albine și mușețelul uscat, de exemplu. Mai vreți povești din astea despre combinații deosebite? Ei bine, se pare că pentru restul va trebui să trageți o fugă la Londra, acolo unde se dă tonul și unde, se pare, Metaxa este printre cele mai consumate tării, fie simplă, ori în cocktailuri.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.