Ziceam săptămâna trecută că am terminat de citit o carte care mi-a plăcut mult. Era vorba de aceasta, care ştiu, nu e o noutate, mai ales că tocmai ce a mai apărut una de-a lui în română, dar care abia acum mi-a picat mie în programul de lectură obligatorie.
Am mai spus-o şi cu altă ocazie că îmi place de Bourdain şi emisiunea lui, No Reservations, iar cartea nu a făcut decât să îmi confirme părerea pe care o aveam despre el. Este povestea lui în bucătărie, este despre restaurante în general, este despre frământări în particular, despre mâncare bună şi vicii de tot felul, totul scris cu multă autoironie. Singura problemă pe care o am cu această carte este modul artificial în care e tradusă. Cartea e scrisă în limbajul unui „băeţaş de New York” şi parcă e tradusă de Irina Margareta Nistor în faimoasele sale dublări ale filmelor.
În rest, dacă nu v-a nimerit încă pe noptieră, şi mai ales dacă sunteţi pasionaţi de zona culinară, dar nu numai, vă recomand să citiţi Kitchen Confidential, scrisă de Anthony Bourdain.
[…] ce am citit Kitchen Confidential, am vrut să văd cum stă treaba şi cu Medium Raw (doar în pagini, nu şi în farfurii), cea mai […]