Nu, nu a fost din ăla, deşi a fost pe bază de materie udă. A fost un orgasm informaţional şi gustativ, prin iradiere… Hai că v-am băgat în ceaţă complet! Hihihi
Am fost aseară la un training al Barmaniei, şcoală de barmani şi nu numai. Am fost puţini, neprofesionişti (în afară de trainer, evident) şi a fost o atmosferă relaxată. Eram ca un copilaş în magazinul de jucării: tot felul de ustensile, de ingrediente şi o grămadă de informaţii interesante pe care ni le-a împărtăşit Mihai Panfil.
Am aflat despre cel mai nou trend în aromatizarea cocktailurilor cu ajutorul unor bitteruri care se picură puţin deasupra paharului finalizat, creând astfel un contrast interesant între mirosul perceput la „prima vedere” şi gustul diferit de ceea ce te-ai fi aşteptat pe baza mirosului. Am aflat şi despre o ustensilă de afumare a băuturilor cu diverse arome lemnoase. Genială jucărica! Şi nici măcar nu costă aşa de mult. Deja m-am gândit ce sosuri interesante aş putea face cu ea… Dar am aflat şi despre diverse băuturi, cum ar fi liqueurul făcut de călugării benedicteni, care se face după aceeaşi reţetă de mai bine de 400 de ani sau despre diferenţele dintre romul caraibian şi cel cubanez. Dar şi de ce Bond îşi prefera Martiniul mixat într-un fel anume. De multe ori m-am întrebat de ce agentul-minune ţinea nepărat ca mixul de gin cu vermuth să fie agitat şi nu amestecat. Prin agitare, băutura se aerează şi răceşte foarte bine, prinzând o tentă uşor frizzante. Pe când cel amestecat este mult mai catifelat şi mai robust. Şi multe altele. Printre care că au redevenit foarte moderne paharele din vitrina bunicii…
Am mai aflat câteva chestii şi despre cafele, dar am primit promisiunea de a participa la un seminar integral despre cafea. Abia aştept. Deci acum întelegeţi de unde titlul?
Foarte tare… eu am terminat un curs de barman in cadrul scolii European Bartender School in Barcelona si citind descrierea pe care ai facut-o e foarte tare, in unele aspecte tind sa cred cate invata mult mai bine aici in tara decat foreign…:-)dupa cate am vazut si dupa informatii scoal Barmania e foarte buna…bine organizata…
[…] ce vara trecută m-am distrat la Barmania cu tot felul de ingrediente şi am aflat câteva noţiuni despre cafea, mai prin toamnă am asistat […]