Ieri, aflându-mă cu mama în jurul prânzului pe la Plaza România, luăm proasta decizie de a mânca la restaurantul chinezesc, Dinasty, mi se pare că se cheamă. Eu mi-am comandat salata „Fen Si”, parcă. Trebuia să aibă paste de orez, pui afumat, castraveţi, morcovi şi oţet chinezesc. Mama şi-a comandat paste prăjite cu pui şi legume. Salata mea nu avea nici urmă castravete şi am trimis-o înapoi. Au tăiat în grabă câteva bucăţele de castravete, de le numărai pe degetele de la o mână şi le-au aruncat deasupra. Puiul afumat era de fapt o rualdă din aia gen şuncă, tot aşa, câteva firicele, morcov era ceva mai mult, plus un morman imens de spaghete de orez. Nici urmă de oţet chinezesc (ăla din orez, cu un gust mai aparte). Dau să-mi pun din oliviera de pe masa, dar, peste ce dau acolo? Nişte oţet al dracului de neaoş. Mama s-a trezit în faţă cu un alt morman de paste de orez, puţin cam arse că aveau iz afumat, şi după lupte seculare prin hăţişurile spaghetelor a reuşit să dibuiască cele 3 bucăţele de carne de mărimea unui bob de orez, dar şi cele 4 bucăţele de ciuperci urchi de lemn, de mărime unei boabe de linte. Acest festin l-am stropit cu o sticlă de apă Bucovina de jumate pe care am plătit 6 lei! Dezgustate de restaurantul la care altă dată mâncasem cum se cuvine, am plătit apa şi am plecat cu gândul să luăm desertul la Strabucks. Auzisem că cheesecacke-urile de acolo sunt foarte bune. Numai că prânzul nostru s-a sfârşit tot cu resturile din frigiderul de acasă când am văzut cum stă treaba la faimoasa cafenea. O felie de prăjitură, O FELIE!, costa 14,5 lei! Nu sunt eu zgârcita care să cârcotească locaţiile de fiţe, dar, chiar şi aşa, mi s-a părut extrem de impertinent să dau pe trei îmbucături o asemenea gălăgie de bani. Unde mai pui că cine ştie cât de proaspătă ar fi fost în condiţiile în care costă atâta. Deşi, poate că era proaspătă că la cât de full era cafeneau, porbabil că erau destui neaveniţi care să se dea mari că au scos gagica la o prăjitură la Starbucks.
Ce sa-i faci, se fac multi bani din fite…
(Dar tu esti sigura ca doar castravetele a fost adaugat in salata aia, tinand cont de ce se spune ca se intampla de obicei cu mancarea trimisa inapoi?)
Se pare ca au pastrat preturile de pe alte meleaguri (cam asa reiese daca faci transformarea)…dar prajitura cu morcovi este cea mai buna prajitura mancata in viata mea si era proaspata…la pretul scandalos ar fi fost cazul. Nici o cafea la 15 Ron nu mi se pare ok si cu toate astea cam atata dai in Bucuresti :( dar daca are omul o pasiune…
venita de la munca am avut curiozitatea sa ma „delectez”cu asa zisele informatii despre restaurantele din plaza romania.am fost profund surprisa despre tine andra cand am citit articolul despre rest chinezesc unde tu spui ca ai mancat,si afirmi ca nu ti a placut mancarea.cin cele citite anterior vad ca tu esti o fata desteapta insa mai trebuiec asezate o serie de informatii.dupa cum ai spus ai mai mancat acolo insa s a intamplat mic incident…spaghetele acelea veneau ca un fek de garnitura pt portia de mancare nu stiu cum ai fi vrut tu sa fie carnea din portia de mancare si c privire la salata tu ai afirmat ca ti a aruncat niste bucati de castravete deasupra salatei de fapt ao zis niste firisoare.ei bine tu stii cum se prepara sau se pregatesc astfel de legume in bucataria chinezeasca?
legumele respectiv carnea sunt taiate pe delungul in fasii cat mai subtiri si lungi astfel incat sa poata manca si chinezul si romanul.asa e la ei ……….nu este vreo neglijenta sau nestiinta si in plus restaurantul respectiv nu se poate numi chinezesc ca milte altele din bucuresti.ei gatesc mult mai profund si comlpicat cu mult peste si orez infasurat in foi de alge de mare care miros urat etc…imi pare rau despre experienta aceasta,sper ca pe viitor totul sa fie ok.multa bafta.ana maria
venita de la munca m am gandit sa ma „delectez” cu asa-zisele informatii de prin calculatoarele astea.dupa cele afirmate am recunoscut ca esti o fata informata si desteapta insa mai trebiuesc asezate cateva elemente la locul lor.referitor la pranzul pe care in mod surprinztor nu l-ai agreat as putea sa te lamuresc cu anumite cazuri.asa cum o spun multi si eu ,toata lumea,apa este scumpa pentru simplu restarant dintr-n mall insa ceea ce multi nu stiu este ca acea locatie trebuie intretinuta ca orice afacere care se respecta asta insemnand plata chiriei,electricitatea,gazele,angajatii,etc.ai afirmat ca ai mancat o salata care ar fi trbuit sa aiba castraveti dupa cum scria in meniu si ca la cererea ta ti s-a adus niste firisoare de castravete aruncate deasupra salatei dar tu stii modul de preparare a acestor legume respectiv carnuri?aceasta locatie este pe departe a fi numita chinezesc cum sunt multe altele din bucuresti caci arta culinara chinezeasca este cu totul deosebita.de la orezul infasurat in alge da mare pana la cunoscutul peste preparat cu o multitudine de sosuri chinezesti.legumele,precum si carnea au mai multe feluri de a le prepara si taia asa cum ti-au fost tie prezentate.leguma trebuie sa fie taiata cat mai subtire si mai lunga pentru a putea manca si romanul cu furculita si chinezul cu betisoarele de aceea ei au adoptat un stil europenizat in prepararea acestei arte culinare.imi pare rau pentru incidentul acesta si sper ca p viitor sa nu mai fi dezamagita.multa bafta.ana maria
domnisoara raraita,
nu stiu daca vei mai reveni sa citesti si raspunsul cometariului tau, dar te asigur ca nu este primul restautrant chinezesc in care pun piciorul, atat la noi in tara, cat si in strainatate si s-ar putea ca tu sa nu stii mai multe despre cum se gateste chinezeste decat mine.