Păi să tot fie un pui grăsunel, crescut la sol, pe care l-am luat pentru mai multe chestii. Și uite cum m-am trezit că am una bucată pereche de pulpe de pui pe care să le fac la cuptor. Aveam poftă de ceva aromat, așa că cea mai bună variantă a fost condimentarea în stil indian și gata.
Mă știți o promotoare a rețetelor simple și rapide, și nici de data asta nu mă dezmint. Pulpele de pui sunt, după părerea mea, cea mai gustoasă parte a păsării și prefer să le folosesc atunci când vine vorba de pui. În plus, carnea de pui este fragedă și se marinează imediat. Așa că nu a durat mult ca să prindă aroma Orientului Îndepărtat care, grație globalizării, a ajuns și în cămara mea. Și nici nu ai nevoie de prea multe chestii ca să faci niște pulpe de pui în stil indian.
Eu am ales ca garnitură cartofii, dar puteți să le mâncați și doar cu o salată sau cu orez sau dezosate și băgate în lipie sau cum vreți voi.
Pulpe de pui în stil indian
INGREDIENTE:
- 2 pulpe de pui cu os
- 4 cartofi
- 4 linguri ulei de cocos
- 1 lingură cu vârf garam masala
- 1 linguriță turmeric
- 1 linguriță sare de Himalaya
- 1 lingură frunze de curry uscate
- un praf de piper
PREPARARE:
Am pus peste carne condimentele (frunzele de curry uscate le-am sfărâmat în palmă) și uleiul și am masat bine pulpele de pui. Am lăsat totul să se marineze jumătate de oră. Am tăiat în bucăți mari cartofii curățați și i-am pus pe fundul vasului de ceramică pentru cuptor. Am așezat deasupra pulpele de pui, astfel încât cartofii să se gătească în sucurile scurse de la carne, și am pus capacul. Am dat la cuptor pentru aproximativ 45-50 minute la 200 grade Celsius și gata.
TIPS:
- Am folosit uleiul de cocos pentru masarea puiului pentru că are o aromă specială. Eu aleg mereu uleiul de cocos cu aromă (naturală, evident!), nu cel din care a fost extrasă aroma. Dar dacă nu aveți așa ceva, puteți folosi orice ulei, important este să ajutați astfel condimentele să intre în carne și să creați un „sos” pentru cartofii de sub carne.
- Garam masala este un mix de condimente indian, la fel cum este și mixul denumit curry sau sambar. Fiecare producător are propria rețetă și propriile proporții. Dar puteți să vă faceți și singuri amestecul, după propriul gust.
- Evident că în loc de sarea roz de Himalaya, puteți folosi orice fel de sare.
[…] săptămâni în India era și ciudat să nu vin cu rețete de acolo, mai ales că știți și din alte ocazii că sunt fană a acestui tip de […]