Săptămâna trecută am primit o invitație de a le pregăti celor din showroom-ul Miele ceva bun, de Crăciun. Așa că zilele trecute, pe o lapoviță nesuferită am umplut bucătăria magazinului cu un miros aromat de budincă de iarnă din fructe uscate.
Am ales o rețetă simplă și ușoară, așa cum sunt toate de pe acest blog. Este un desert care trezește simțurile, combinând temperaturile fierbinți cu cele reci și texturile moi, catifelate, cu cele crocante. Aș putea zice că este o budincă de inspirație orientală, dar care amintește și de Christstolen-ul nemțesc (un fel de cozonac plin de fructe uscate) și de trifle-ul britanic (o combinație de fructe și cremă), deserturi tipice pentru Crăciun. În plus, este un preparat lejer, bun după toată porceala din zilele următoare.
Budincă de iarnă din fructe uscate
INGREDIENTE:
- 150 g caise uscate
- 150 g prune uscate fără sâmburi
- 100 g curmale fără sâmburi
- 30 g fistic decojit
- 1 L apă
- 4 pliculețe sau o mână de flori de tei
- 2 linguri zahăr pudră vanilat
- 1-2 borcănele de iaurt gras
În funcție de cât de mari sunt vasele de prezentare și cât de multă cremă de iaurt vreți să puneți deasupra alegeți cantitatea de iaurt.
În rest, găsiți toți pașii de preparare în video-ul de mai jos.
Timpul de preparare este sub 10 minute, dacă nu pui la socoteală și timpii de fierbere, dar cine stă să se uite la cratiță cât fierbe? Nimeni! Mai trageți o fugă din când în când pe acolo, ca să mai amestecați din când în când, dar în rest sunt convinsă că aveți ce să faceți. Cum ar fi, de exemplu, să îi scrieți o scrisoare lui Moș Crăciun în care să îi spuneți cât de cuminți ați fost și ce vreți să vă aducă. Eu, una, știu că am o listă taaaare lungă…
Acestea fiind zise, poftă bună și lejeră de Crăciun! Și în general! ;)