decadenţa gustului

SELGROS CHEF PENTRU O ZI

Selgros a organizat în aceată primăvară un concurs de rețete pentru bucătarii amatori și profesioniști (se pare că s-au înscris și experți, nu doar gospodine), numit Chef pentru o zi, iar câștigătorii aveau parte de o zi petrecută în bucătăria unui restaurant și un robot de bucătărie cu de toate. Fiecare oraș în care există câte un magazin Selgros a fost repartizat câte unui blogger de food, care a promovat concursul. Eu am aflat despre el de la Cristina Toth, care era responsabilă pentru Ploiești și Brașov și m-am decis să mă înscriu pentru Ploiești.

Noul concurs de gătit pe care l-am câștigat m-a purtat lângă Ploiești, la un restaurant destul de renumit în zonă, despre care mai auzisem, Schnitzel Haus Păulești. Aici am descoperit o bucătărie mare și relaxată. Meniul pe care chef Andrei Pescaru îl pregătise pentru seara mea de gală, la care am avut și câțiva prieteni invitați la masă, nu includea niciun schnitzel, ci un meniu ceva mai sofisticat.

După masa de prânz împreună cu Cristina și echiapa de la Selgros, mi-am primit partea fizică a premiului, un robot foarte complex de la Kenwood, pe care abia aștept să am ocazia să-l bag în priză.

Împreună cu echipa Selgros, la înmânarea premiului.

Mai pe după amiază am intrat în bucătărie și am mai ajutat la una-alta din preparatele pentru cină. Primul fel a fost compus din creveți panko și cu un orez negru, acompaniați de sos tartar. De aici am învățat o variantă bună și ușoară de a pregăti orezul.

Orez negru cu ceapă și capia

  • Orezul se fierbe.
  • Ceapa roșie și ardeiul capia se toacă cubulețe și se trag la tigaie. 
  • Se adaugă orezul și se stinge cu supă de legume. 
  • La final, gustul se definitiveaza cu sare, piper si oțet de orez. 

Creveți panko cu orez negru și sos tartar.

La felul principal am avut mușchiuleț de porc în fars de pui și învelit în bacon. O altă noutate pe care am învățat-o la Selgros chef pentru o zi. 

Farsul e o cremă făcută din carne de pui tocată, blenduită cu ardei capia sau baby spanac, după caz, usturoi și smantână dulce. Muşchiulețul doar pornit la gătit se învelește în pasta fars și fâșiile de bacon și se dă la cuptor. 

Desertul a fost un lava cake cu înghețată de vanilie.

Pregătind lava cake.

 

Lava cake

Acestea fiind zise, închei aici această nouă laudă de sine în care am fost la Selgros chef pentru o zi. 

PS: Aceasta este rețeta cu care am câștigat: frigarui de pui pe care le-am învățat la școala de cooking balineză

Foto: Cristina Toth

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.