Weekend-ul trecut a fost unul foarte plin pentru mine. Cu participarea la Festivalul Blogurilor și Vinurilor și botezul uneia dintre cele mai bune prietene, mi-a fost imposibil să ajung și la Florești pentru Karpatia Pony Show.
În toamnă am fost tot acolo la Karpatia Horse Show și pentru că mi-a plăcut mult, chiar îmi pare rău că de data asta nu am reușit să merg să mă joc cu poneii, care sunt și mai drăgălași decât caii. Asta e… a fost prima ediție și sper ca la anul să nu mai intervină nimic.
Și dacă și voi ați ratat Karpatia Pony Show, uite în câteva rânduri cam ce s-a întâmplat (am aflat pe surse!), ca să știți la anul cum stă treaba.
Evenimentul care s-a desfășurat pe Domeniul Cantacuzino, Florești, a debutat cu prezentarea raselor de ponei și măsurătoarea oficială. Cu această ocazie, spectatorii au putut admira exemplare din rasele Connemara, Welsh, Hafflingen, Brittish Spotted, Shetland și ponei olandez.
Vremea a ținut cu spectatorii care au putut urmări în prima zi și proba de cross-country pentru călăreți și cai prenovici, novici și o stea. Aceștia au sărit peste obstacole naturale din bușteni, garduri vii, șanțuri și apă, în cadrul unui Concurs Național de Probă Completă (CCN) desfășurat cu sprijinul Federației Române Ecvestre (FER), ce a funcționat ca stagiu de pregătire pentru Karpatia Horse Show (29 septembrie-1 octombrie). Cea de-a doua zi a Karpatia Pony Show a debutat cu Working Equitation (o disciplină ecvestră mai puțin cunoscută publicului din România, cu probele de dresaj și viteză) și a continuat cu sărituri peste obstacole fixe pentru călăreți și cai debutanți, prenovici, novici, o stea.
Programul a fost „condimentat” de un excepțional show de acrobații ecvestre, inspirate din tehnicile de luptă mongolă, susținut de sportivii Cross-Country Farm, dresaj natural și garrocha cu actorul Denis Ștefan.
În paralel, spectatorii prezenți la Karpatia Pony Show s-au putut plimba pe Domeniul Cantacuzino (administrat de Fundația Cantacuzino Florești) pe jos sau în tururi ghidate (Traseul Regal), cu mașinute Gator, cu propriul cal sau cu biciclete mountain bike. Totodată, cei prezenți la eveniment s-au bucurat de momente pline de adrenalină: un aventura park amenajat cu tiroliană, tras cu arcul, tir cu pușca airsoft, bungee și un generos teren de volei. Copiii s-au bucurat de zona Cireșarii 2.0, ce a inclus o alee multi-senzorială și o zonă de agrement special amenajată, în care s-au putut plimba și cu poneii sau trăsuricile trase de ponei. Acivitățile conexe au inclus și o amplă zonă de ateliere creative cu teme ecvestre: pictură pe ceramică în formă de căluți, potcoave, pălării de cowboy.