niuzuri

ALIMENTAȚIA SĂNĂTOASĂ DE LA GRĂDINIȚĂ

Poate că o să vă întrebați ce mama naibii m-a apucat. Ce am consumat de m-am apucat eu să scriu despre grădinițe și copii. Nu, nu am nimic să vă anunț încă. Nimic în sensul ăla la care vă gândiți voi. Însă am să vă anunț ceva, pentru că mi s-a părut o inițiativă foarte bună.

Să vă explic: eu mi-am petrecut copilăria în școala Waldorf și a fost cea mai minunată experiență. Mai târziu, când am crescut, am înțeles cât de important este un sistem de învățământ care să te pregătească pentru viață, nu să te îndobitocească. Iar la Butterfly, grădiniță și școală, cam așa este. Ba, mai mult, fac și o chestie care mie mi se pare obligatorie în educație: educația alimentară.

Da, îmi plac toate porcăriile de dulciuri, creme, cole și chipsuri, dar încerc să îmi echilibrez dieta și cu mâncare sănătoasă, cu superalimente, și „verziturile” zilnice. Pe asta o fac eu ca adult, om citit și cu experiență. Dar un copil scufundat în bazinul cu cremă de ciocolată nu cred că are niciun gând să iasă de acolo și să mănânce ceva brocoli cu zeamă de lămâie sau suc de kale… Și dacă nici părinților nu le pasă de asta, garantat sistemul sanitar din România, și așa precar, nu va face față în curând.

Tocmai de aceea salut inițiativa celor de la Butterfly care s-au pus pe treabă în acest sens. În primul rând, în octombrie au sărbătorit Ziua Internațională a Alimentației, printr-un workshop pentru copii susținut de cei de la Microgreens România ce i-au învățat pe copii ce și cum să manânce sănătos și alături de care copiii și-au creat propria grădină, iar îndrumați de Chef Nicolae Vasile au preparat o salată inedită. Dar nu i-au uitat nici pe părinți, invitându-i la workshopul “Principiile unei alimentații sanatoase”, susținut de medicul nutriționist Anda Avramescu în cadrul școlii Butterfly. Iar cea mai tare chestie este că din alimentația copiilor de la cele 3 grădinițe și a școlii a fost scos zahărul, în prepararea mâncării sunt folosite legumele și fructele proaspete, iar în programul fiecărei zile sunt incluse 2 ore de sport sau activități în aer liber.

Clar așa vreau să îmi cresc și eu copilul!

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.