Nu, nu vă recomand un meniu de vacanţă acum când toată lumea dă mărunt din buze că s-a terminat concediul şi următorul e abia de Crăciun. Nu, am gătit eu o supă ardelenească de salată pentru un concurs ce are ca premiu o mini-vacanţă la Convivium.
De Convivium am tot citit şi mi se părea un loc foarte interesant, unde îmi propusesem să merg. De România Culinară ştiu de când a apărut. Iar cu gătitul, ştiţi că mă delectez de câte ori am ocazia. Ocazie care în acest weekend s-a materializat într-o supă ardelenească de salată. Cerinţele concursului specificau să foloseşti ingrediente autohtone şi să găteşti o mâncare românească. Nu prepar eu prea des produse tradiţionale, dar supa asta chiar îmi place şi am realizat că a trecut vara fără să o pun în farfurie, deci am zis că e alegerea perfectă, ca să împac şi varza şi capra. Sau, în cazul nostru, salata şi omleta.
Aşa că m-am dus în piaţă să fac aprovizionarea şi am luat: salată, morcovi, păstârnac, ţelină, ceapă, ouă, kaizer, ceapă verde, lămâie şi smântână. Sare, piper, ulei şi zahăr aveam deja în casă.
Am dat pe răzătoarea mică morcovul, păstârnacul şi ţelina. Eu am folosit un morcov jumate, un păstârnac, jumătate de căpăţână mare de ţelină, două cepe mici. Toate astea pentru vreo 6 porţii de supă. Am tras cu puţin ulei în oală legumele rase şi am adăugat 6 căni de apă şi ceva sare. Le-am lăsat la fiert vreo 10 minute, timp în care m-am ocupat de restul.
Am bătut 4 ouă cu un pic de sare, piper şi o ceapă verde tocată şi am pus de o omletă. Kaizerul, vreo 200g, l-am tăiat fâşiuţe şi l-am tras în tigaie.
Când legumele erau fierte, am adăugat omleta făcută bucăţi, kaizerul crocant şi o căpăţână de salată tăiată şi ea fâşii. Am mai lăsat un minut pe foc, pentru a se pătrunde aromele şi l-am stins. În acest moment am adăugat vreo 200 g de smântână, zeama de la o jumătate mare de lămâie şi am dres gustul cu un pic de zahăr, piper şi sare.
Cam asta am făcut eu cu poftă şi bucurie. Restul, să ne fie de bine!