decadenţa gustului

EMBRACE THE BITTERNESS

Îmi place mult faptul că prin prisma meseriei de jurnalist glossy am acces la tot felul de informaţii la care nu au acces decât persoane din domeniile respective strict. Am fost de-a lungul anilor la tot felul de workshop-uri, seminarii, vizite în diverse fabrici, etc, iar asta cred că e partea cea mai interesantă a meseriei mele. Asta şi întăritul sfârcurilor cu cuburi de gheaţă ale fetelor pe care le pozăm…

Dar să ne concentrăm! Luni seară am fost la un seminar-pilot, ţinut pentru presă şi bloggeri, în deschiderea turului Embrace the Bitterness, un program educativ pentru barmani organizat de Gruppo Campari şi Exquisit Bar Solutions, prin care sunt învăţaţi cum stă treaba cu bitterurile în general. Workshop-urile profesionale durează undeva la 4 ore. Pentru noi au selectat informaţie pentru o oră. Dar chiar şi aşa a fost extrem de interesant. Numai că deşi poate pentru alţii o fi fost plictisitor, eu aş fi stat liniştită pe scăunelul meu timp de 4 ore şi să absorb toată informaţia pe care trainerul Marius Gogoaşă ne-o oferea. Am şi luat notiţe pentru că ramoleala îşi face simţită prezenţă. Ba chiar l-am şi stresat un pic pe Marius cu diverse întrebări. Deja mă gândesc cum să-i conving pe oamenii de la Campari să mă primească şi la workshop-ul intensiv din Bucureşti.

Până atunci, însă, am aflat că prima oară s-a vorbit despre un cocktail în 1806 şi că definiţia corectă a acestuia este o băutură compusă dintr-o tărie, un bitter, zahăr şi apă. Am mai aflat despre diferenţa dintre băuturile aperitive şi cele digestive, despre alchimie, despre doza de alcool pe care organismul o suportă fără probleme şi, evident, despre bitteruri. Şi am descoperit cât de bun este Campari-ul aerat. Simplu, îmbogăţit doar cu ceva uleiuri aromatice din coaja portocalei stoarsă deasupra paharului. Şi am mai trecut prin experinţa minunată a degustării reinterpretării clasicului Negroni, dată de Marius cu ajutorul unei combinaţii proprii care include şi un Campari infuzat cu alune, Chalice, pe care o găsiţi la Flair Angel.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.