decadenţa gustului

CIOCOLATĂ CU MESAJE DE LA HEIDI

Heidi este ciocolata cea mai exportată de la noi (nemţii şi ruşii sunt cei mai mari consumatori, se pare). Asta am aflat azi când am fost la un seminar de încropit ciocolată personalizată. Mai fusesem în magazinul fabricii, acolo unde au un spaţiu pentru seminarii şi creat ciocolată semi-artizanală, în urmă cu doi ani jumate, atunci când s-a deschis.

Acum au adunat din nou ziariştii, ca să îşi promoveze campania „Mesagerul sentimentelor” care porneşte de la sărbătoarea aia libidinoasă cu iubirea şi de la începutul de martie, cu ale sale zile festive. Mă ştiţi pe mine că sunt la ani lumină de mesaje siropoase şi dulcegării făcute la comandă (pentru că e acea zi din an…), dar dacă e vorba de ciocolată şi de bricolat ciocolată, atunci sunt mai mult decât prezentă.

Aşadar, ne-au adunat în spaţiul de seminarii, ne-au povestit un pic despre procesul transformării boabelor de cacao în ciocolată (a se vedea fructul de cacao; borcănelele cu cacao din diverse locuri din lume; harta ţărilor marcate cu maro, acolo unde se cultivă cacao; şi cele trei recipiente care conţin pasta de cacao, care apoi se separă în untul de cacao – aici topit – şi pudra de cacao), şi ne-au pus în braţe câte o formă medie pentru a ne face fiecare propria combinaţie de ciocolată. Tema era simplă: fiecare „operă de artă” trebuie să conţină şi fructe şi nuci şi să fie suportul unui mesaj pentru cel drag…

Când am primit invitaţia, ea spunea să ne alegem dacă sunte „nutty” – adică un fel de naughty, doar că cu nuci – sau „fruity” – adică romantico-dulcegăroşi. Deşi preferam fructele nucilor, atitudinea mea era mai curând nutty, aşa că am fost încântată că am putut să le combin. Să fie exact aşa ca mine, cu de toate. Deci am pus şi ciocolată neagră şi albă, pe care am garnisit-o cu fulgi de chilli şi sare neagră din plin şi am decorat-o cu cireşe confiate, portocale confiate, fistic sărat, zmeură şi merişoare deshidratate şi câţiva bănuţi de biscuiţi.

Cu mesajul a fost mai greu, că vorba aia… Dar am decis să mă folosesc de o poantă pe care am citit-o ieri şi am sharuit-o pe facebook, adunând suficiente like-uri ca să o propulseze la titlul de „Mesager al sentimentelor”.

Ultima etapă a vizitei la Heidi Choco World a fost să scriem pe inimi de ciocolată unde am ascunde un mesaj d-amor pentru cel drag şi să le lipim pe panoul de onoare, care va colecta toate variantele participanţilor la această acţiune.

Şi gata, aproape în comă diabetică, am plecat de acolo, ştiind deja ce cadou să le fac unor oameni dragi. Mesajul se va subînţelege, nu mai e nevoie să-l şi scriu, fie şi cu ciocolată…

1 Comment

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.