celuloză

CRUD

crudDupă ce am citit Kitchen Confidential, am vrut să văd cum stă treaba şi cu Medium Raw (doar în pagini, nu şi în farfurii), cea mai recentă carte a lui Anthony Bourdain. Nu e ea chiar aşa o noutate la nivel internaţional, apărând în 2010, dar era o noutate editorială în România.

Primul lucru pe care l-am remarcat, e că e mult mai bine tradusă decât prima. După vreo două capitole mi-am aruncat şi ochii pe pagina tehnică şi am văzut că era aşa cum m-am aşteptat: e tradusă de un bărbat. Şi chiar se simte diferenţa!

În rest, e o carte spumoasă, în care îi ia la tocat mărunt pe mulţi şi, chiar dacă face o grămadă de referiri la care românul de rând nu prea percutează, pentru că vorbeşte de oameni şi locuri din New York şi industria culinară americană, există google care te lămureşte. În plus, continuă poveştile din bucătării şi o face extrem de bine şi captivant.

PS: Îmi place că îi place de Jamie Oliver. Deci încă un plus pentru carte!

 

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.