trend

AVEM FASHIONISTE

Şi bucătari. Şi critici muzicali. Şi filosofi. Şi experţi auto. Toţi ajunşi în aceste poziţii datorită blogurilor personale. De când cu accesul facil la platformele online, oricine poate să fie orice. Să ne înţelegem: nu consider că asta e ceva rău. Ba din contră, anihiliează unele hegemonii, ceea ce e de bine. Dar, pentru că există un mare „dar”, drumul de la blogger la expert mi se pare lung şi presărat cu muncă din plin.

Să revin însă la afirmaţia din titlu. 90% din populaţia feminină a lumii civilizate cred că este pasionată de modă. Sau măcar preocupată. Dintre acestea, nu toate au însă şi un simţ al stilului, oricâte reviste ar răsfoi şi oricâţi bani ar avea. Totuşi, sunt multe domniţe care se consideră formatori de opinii vestimentare, ba chiar ajung să primească solicitări de joburi în această zonă. Iar afirmaţia este valabilă atât în onlineul românesc, cât şi în cel internaţional.

fashion

Îmi place moda, nu îmi permit financiar să fiu o fashionistă şi nici nu am timpul necesar pentru a cutreiera blogosfera stilistică pe cât mi-aş dori. Însă una-alta mai ştiu şi eu. Aşa că o să admir de fiecare dată pe cineva care ştie să combine creativ piesele vestimentare, oricât de scumpe sau ieftine ar fi, pe cineva care îşi pune amprenta, nefiindu-i frică să iasă din canoanele prestabilite şi pe cineva cu păreri pertinente, în vreme ce mulţimea de wannabe-uri cu un prieten posesor de dslr care le surprinde în ipostaze fashion pentru posteritatea onlineului nu vor primi de la mine clickul mult aşteptat.

Însă problema e că dacă în urmă cu 10 de ani aveai câteva surse de inspiraţie sigure, triate şi iar triate, ajunse acolo tocmai pentru că şi-au demonstrat creativitatea şi simţul estetic, dar şi îndrăzneala de a ieşi din cutie, acum reperele imagistice sunt precum un magazin de aur din bazarul turcesc: sunt prea multe, prea înghesuite, nu ştii la ce să te uiţi şi doar câteva merită de fapt remarcate. Doar că am impresia că este un cerc vicios; dacă nu ai ochiul format şi simţul conturat de o educaţie estetică prealabilă, cum ştii ce să alegi? Şi dacă eşti acum la început de drum, cum să-ţi mai conturezi toate acestea când reperele sunt haosul de mai sus?!

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.