chestii-trestii

PARADOXUL CORPORAŢIEI

Stăteam şi mă gândeam zilele trecute câtă ipocrizie este în cadrul corporaţiilor. Asta pentru că am auzit de diverse companii care ori te pun să semnezi că nu ai rude care lucrează în acelaşi loc sau, şi mai mult, interzic cu desăvârşire relaţiile sentimentale, fie ele oficializate în căsătorie ori nu, în cadrul aceleiaşi firme. Ok. Sunt companii private şi au dreptul să îşi creeze propriile condiţii de muncă. Deşi nu sunt de acord cu acest gen de măsuri.

Dar problema abia acum intervine. Tot aceste companii duc o campanie fructuoasă de „construire a echipei”. Îşi trimit angajaţii în team-building-uri şi încurajează crearea de relaţii strânse între ei. Or, se ştie, de cele mai multe ori, aceste băute în deplasare pe banii companiei nu sunt altceva decat nişte alcovuri de proporţii în care toată lumea se combină cu toată lumea. Şi atunci stau şi mă gândesc ce e mai rău? Să ai legături de rudenie cu cine ştie ce verişoară care lucrează şi ea cu tine în aceeaşi firmă sau cel mai bun prieten al tău să lucreze la departamentul alăturat? Să ajungi împreună cu soţia la aceeaşi adresă de birou în fiecare dimineaţă sau să ai o aventură complice cu colega ta, soţie, de altfel respectabilă a unui alt domn care nu lucrează cu voi în firmă, care atunci când unul din cei parteneri s-a plictisit de „prăjiturică”, să cauzeze corporaţiei prin tensiunile apărute?

Nu că e o spoială din asta penibilă ceea ce se întâmplă în marile firme cu politici stricte? Mie, cel puţin, aşa mi se pare, privind lucrurile din afară.

2 Comments

  • Nu toate teambuildingurile ajung sa fie orgii caliguliene, dar ca un facut cam toate cele care sunt decente si normale (in privinta sexului, ca la baut toate sunt cu excese) sunt cele din companii si firme nepotiste :)).

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.