nervozări

DE LA FAŢA LOCULUI

Cum toată lumea ştie, azi e mare protest mare, aici, în Piaţa Victoriei. Piaţă ca piaţă, dar victorie, sigur nu e. Nu am înţeles niciodată care e rolul acestui tip de manifestaţii. Adică na, acuzaţii ştiu foarte bine nemulţumirile oamenilor şi sunt mai mult decât sigură că îi interesează puţin spre deloc, cum spune Badea. Cu siguranţă că din turnurile lor de fildeş li se rupe că se adună nişte amărâţi şi fluieră şi îi huiduiesc. Deci, vă rog frumos, să îmi explice şi mie cineva ce rezolvă, realistic, un astfel de protest paşnic.
Să nu fiu înţeleasă greşit, nu promovez violenţa, deşi îşi are şi ea rolul ei uneori, dar nu văd cum pot atinge o coardă sensibilă nişte unii care urlă din megafoane în faţa unui monolit impasibil precum clădirea guvernului. În schimb, ideea de a paraliza ţara cu greva RATB, Metrorex, CFR şi Tarom mi se pare foarte bună. Acolo văd o urmă de acţiune.
Nu ştiu care pot fi soluţiile cele mai potrivite, pentru că după cum bine v-am mai spus, nu înţeleg mecanismul complicat al economiei, dar sunt sigură că există soluţii. Trebuie numai să vrei.
Acum vreo săptămână am trăit pentru prima oară un atac de panică vizavi de situaţia în care suntem. Nu a fost ceva anume, ci pur şi simplu mă uitam la televizor şi simţeam cum teama începe să crească. Iar azi am aflat şi minunata veste că ni se vor băga CAS-uri la drepturile de autor şi drept urmare ne vor scădea salariile cu câteva sute de lei bune de la 1 iunie.
Nu-i aşa că viaţa e minunată!?

2 Comments

  • Solutia in mod sigur nu consta in paralizat o tara mai mult decat este deja de blocajele financiare si falimentele care se tin lant.
    De apreciat ca sunt in stare sa se uneasca, data trecuta, tot anul asta, Metrorex si RATB nu au fost in stare sa actioneze impreuna. Sa ajunga la timp in statii, nici o sansa, dar sa incaseze salarii maricele si cam nemuncite, da, asta vor.
    Solutia e mai multe, cum ar zice probabil Badea: sa se taie toate sporurile acordate in ultimele 12 luni, sa se anuleze toate licitatiile de genul colac de WC luat cu 4 milioane, sa ia pensiile alea de zeci de milioane la verificat si tot asa. Pe scurt, sa munceasca serios pe tot ce implica dat bani de la stat.
    Dar nu vei vedea asa ceva, nu vei vedea executari silite la marile firme care au datorii imense la TVA, impozite si asigurari sociale.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.