când îi chinuie talentul

O LECŢIE DE BUNE MANIERE

Ştiu că sună ciudat, dar Andreşan m-a invitat la teatru. Ba chiar la unul serios! Aşa că aseară am mers cu ea şi cu băieţii din echipa ei de filmare la Teatrul Evreiesc unde Maia Morgenstern juca într-un one man show. Premisele nu erau prea fericite. Mie nu-mi place Maia. Adică suport să văd un spectacol sau un film cu ea, dar în apariţiile extra-spectacol mi se pare mult prea teatrală. Dar am zis, hai, fie, să merg. Am intrat în teatru, unde nu mai fusesem niciodată, şi nu mi-a plăcut atmosfera. Totul vechi şi ponosit. Prima senzaţie a fost că mă aflu în sufrageria din Enigma Otiliei. Totuşi, spectacolul, O lecţie de bune maniere, a fost bun şi amuzant. Evenimentul a fost în cinstea comemorării Holocaustului, care se petrece zilele astea. Lecţia de bune maniere a constat în lecturarea unor texte antisemite scrise prin anii ’30-’40, texte care acum ni se par hilare şi scandaloase în acelaşi timp, dar care atunci erau foarte în vogă. Aşadar, una peste alta, a fost un spectacol ok, mai ales că a durat aproape o oră, deci suficient cât să nu te plictiseşti.

5 Comments

  • am vazut si eu spectacolul si….scuze dar…singura calitate este….ca a fost scurt!Nu!Nu imi place morgenstern si pace!Si crede ma am incercat:)

  • Nu stiu cum miroase la teatrul evreiesc dar eu locuiesc in israel unde nu exista caini pe strada ci doar….pisici…si la mine pe scara uneori miroase a pipi de pisica :( am vreo 4 in fata blocului…in alta ordine de idei ..mie imi place maia..

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.