profunde

NEVESTE DISPERANTE

Din seria discuţiilor profunde cu prietenele, vorbeam zilele trecute despre bărbaţii însuraţi sau ca şi însuraţi, care înşeală. Barvo lor, dacă pot! Nu asta e problema. Pentru că aşa cum am mai spus-o, nu sunt împotriva infidelităţii. Ceea ce mă deranjează sunt acei masculi care îşi vorbesc de rău soţia amantei. „Nevastă-mea e o nenorocită, o proastă, etc.”. Asta ca să o facă, chipurile, pe amantă să se simtă bine, că „uite, săracul, cu ce trebuie să trăiască acasă şi ce mult bine îi fac eu”. Din aceeaşi categorie fac parte, după părerea mea, şi cei care, deşi au o super femeie acasă, nu îşi verbalizează măcar, ce să mai zic de pus în practică, fanteziile sexuale. Pe sistemul din Analyze this, „cu gura aia îmi sărută copiii!”. Ei şi ce?! E nevastă-ta la bine şi la rău! De aia ţi-ai luat-o. Şi e normal să vrei să faci chestii cu ea, mai ales dacă, teoretic, ţi-e soţie pe viaţă. Eu nu aş putea să mă mărit cu un bărbat lângă care să nu mă simt în largul meu din punct de vedere sexual, cu care să nu pot face toate nebuniile pământului şi cu care să nu pot comunica pe toate planurile. La fel şi în primul caz. E nevastă-ta, asumă-ţi-o! Tu ai luat-o, aşa nesuferită, certăreaţă, proastă, băgăcioasă… Nu mai suntem în Evul Mediu ca să-ţi fi fost aranjat mariajul. Şi nu mai suntem nici în epoca ceauşistă, când obţineai cu mari eforturi un divorţ. Nu-ţi mai place, divorţează! Dar nu, ei ce fac? Se complac. Pentru că „bărbaţii nu divorţează”. Poate că am un acces de feminism, dar astfel de bărbaţi mi se par complet fără coaie. Oare este chiar aşa de greu să-ţi iubeşti şi respecţi soţia şi să ai o amantă sau o aventură? Nu cred…

15 Comments

  • =)) Andra esti un fenomen, e foarte bine pusa problema si adevarata, te contrazic la o singura chestie sau doua . „Oare este chiar aşa de greu să-ţi iubeşti şi respecţi soţia şi să ai o amantă sau o aventură? ” Dak ai ajuns sa te casatoresti nu poti spune asa ceva ” Nu-ţi mai place, divorţează! ” nu poti face asa ceva. Dupa parerea mea casatoria e un pas important in viata si divortul trebuie sa vina doar in cazuri extreme. Cat despre dragoste si respect pentru sotie langa amanta si aventura nu prea merge. Cum iti poti iubi si respecta sotia / sotul calare pe vecin/vecina sau whatever ? Barbatii care insala, bravo lor dak pot. Iti spun un lucru, toti pot,barbati sunt cei care nu vor.

  • monogamia nu mi se pare normala. si da, consider ca poti iubii si respecta si avea aventuri. pt mine respectul nu in asta consta. de multe ori infidelitatea face bine cuplului.

  • Aici intervine problema cu care o sa ne confruntam din ce in ce mai des, lucrurile normale incepem incet incet sa le consideram anormale. E normal sa ascultam manele (ne educa), e normal sa facem piraterie cu cd-uri ( k de, nu avem bani sa cumparam originale) e normal sa facem inginerii financiare ilegale ( sa punem un ban la saltea) bravo noua, dak putem dc nu ? Dak pot sa ma droghez dc draq sa n-o fac,bravo mie. Exemplele pot continua.Dak monogamia nu ti se pare normala inseamna ca nu ai iubit cu adevarat niciodata.
    Parerea mea, sper sa nu te superi
    :*

  • Andra, e simplu. Barbații spun chestiile alea despre neveste la amante pt a și-o trage cu ele. Pentru că prima întrebare ridicată de amantă, logic, este: „de ce ești aici cu mine când ai o nevastă acasă?”. Și atunci, dacă personajul în cauză mai vrea sport de cameră, trebuie să aibă un răspuns pregătit. Și cum voi femeile sunteți ființe sensibile, dar care vor să fie pe primul loc tot timpul, trebuie neapărat bălăcărit celălalt personaj din viața amărâtului, adică nevasta.

    Noi bărbații, suntem creaturi mai simple. Noi nu ne punem problema de ce e doamna la noi când are soț acasă.

    Pe de altă parte, cunosc destule creaturi de sex feminin care își bălăcăresc soții, în fața prietenelor, sau a amanților, indiferent cât de minunați ar fi ei. Că e în natura femeilor să bârfească, și uite așa află prietenele obiceiurile intime ale soțului gen pârțuri, râgâieli, etc.

  • Nici femeile nu divorteaza si prefera sa indure.
    Au drept de vot de ceva timp, ar fi cazul sa invete ce-i aia responsabilitatea si sa il exercite.
    De frica insa aleg sa se complaca. Frica de nou, de necunoscut, de risc. Frica ucide mintea, cum spunea Frank Herbert in romanele Dune.

  • @ cosmin
    de iubit, am iubit, dar nu asta e problema. niciodata nu am considerat fidelitatea prioritara. daca cel/cea de langa tien stie sa te faca sa te simti bine (si nu ma refer strict sexual) atunci cand e cu tine, atunci ce mai conteaza daca in afara timpului petrecut impreuna mai are si „alte activitati”?

    @ catalin,
    :-P las ca vezi tu!

    @ tata si sir alex,
    da, femeile barfesc cu pritetenele. da, femeile nu-si parasesc sotii din frica de singuratate, dar si din lasitate. barbatii nu le parasesc din comoditate si lasitate. cat despre generalizarea ta legata de femeile sensibilicoase care prefera sa auda baliverne, iti spun sigur ca 99% din cele care isi asuma rolul de amanta sau aventura stiu si care le e statutul, deci nu se asteapta la altceva.

  • De acord ca monogamia e un concept nu tocmai ok si poti foarte bine sa iubesti si sa respecti mai multe persoane in acelasi timp, sau una in timp ce ai o relatie sexuala cu alta. Dar fiecare isi defineste „normalul”, asa ca daca pt. unii e „normal” sa fie monogami e treaba lor, doar sa fie siguri ca asta vor ei cu adevarat si nu doar se lasa brainwashed de societate sa creada asta.
    Problema mea este ascunsul, minciuna. Foarte corect, atata timp cat totul e ok cand suntem impreuna si suntem impreuna cat simt nevoia, treaba lui/ei ce face-n restul timpului si cu cine. Dar sa fie totul safe si sa spuna! Ok, daca dupa o „informare” initiala partenerul cere sa nu mai afle detalii in continuare e altceva, dar in lipsa acestei cerinte explicite mi se pare corect sa spui ce faci de fiecare data si sa si dai detalii daca-i cazul. Chiar pot fi foarte utile, partenerii pot ajunge sa se cunoasca mai bine si sa invete lucruri noi discutand despre ce fac cu altii…

    Dar nu-s deloc de acord cu despartirile. Zic c-ar trebui sa cunosti bine o persoana inainte sa intri intr-o relatie, si dupa ce ai intrat sa tragi cu dintii si s-o faci sa mearga, cel putin in afara de cazul in care vor amandoi sa se desparta, bineinteles. Pt. mine despartirile nu-s permise decat in cazuri cu adevarat extreme (violenta repetata, implicare in activitati criminale grave, chestii d-astea).
    (Nu ma refer la divort pt. ca nu-s de acord nici cu casatoria, zic ca daca simti nevoia de acte/verighete/ceremonii pentru a-ti afirma angajamentul fata de cineva inseamna ca simti ca lucrurile care va leaga cu adevarat nu-s destul de puternice pentru a va tine impreuna, ceea ce e o problema care nu poate fi rezolvata de niciun act/verigheta/ceremonie.)

  • La ultima ta intrebare se prea poate sa iti inunde baietii blogul cu cereri :D, asa ar fi normal …parerea mea….daaaaa ce stiu eu ?

  • Andra, n-aș zice că 99% din amante știu în ce se bagă. Am prietene care umblau cu fel de fel de looseri care le promiteau că lasă nevasta, etc, și ele credeau. Ceva de genul filmelor – indiferent câte sfaturi li s-a dat din partea noastră a prietenilor, ele tot au rămas cu looserul să le-o tragă, în timp ce ăla nu se tira de la nevastă. Ar fi interesant un studiu social (cantitativ, nu calitativ, că ar fi deprimant :))asupra amantelor.

    Pe de altă parte, mai e categoria acelor creaturi troznite de soț, și care nu vor să îl părăsească, sau să îl reclame la poliție. N-are nicio legătură cu lașitatea, ci cu dragostea – de câte ori n-ai auzit/văzut expresia: „da, mă bate, dar e al meu și îl iubesc”. Și nu vorbesc aici de femei pe care la prima vedere le-ai lua de proaste, ci de doamne fițoase, care ai zice că sunt mai evoluate.

    Viața asta e dură, și oamenii se împart între cei care profită și cei de care se profită. Dacă o amantă e dispusă să înghită balivernele unui dobitoc, și să fie imună la sfaturi, nu îi voi plânge de milă. Asta e – o proastă în plus, de care probabil vor profita și alții.

  • Asta cu imi saruta copii cu aceeasi gura, mi-a adus aminte de o conversatie despre sex oral avuta cu 2 fete si inca un baiat si ala era de genul asta. Pai cu logica asta, eu am sarutat o fata care a facut oral, deci am supt p**a, el a baut din paharul meu(macar era alcool si dezinfecta), deci a supto si el, si si-a sarutat prietena si tot asa :) Ptiu, si nici nu stiam ca am tendinte bi pana sa ajung la teoria astuia. :P In Romania sunt o groaza de persoane incuiate la minte, dar in fine… Astia suntem. O stiu si pe o fata care a zis ca nu ar putea respecta un barbat care ii face oral, deci daca dai peste unul din specimenele astea, ce nebunii sa faci cu ei, ca nici lucruri normale nu poti. Dar lumea e plina de alte femei si alti barbati, asa ca…

    Si infidelitatea apare in momentul cand partenerul nu te satisface sexual(vorbind de inselat), deci mie mi se pare stupid cand cel inselat se ia de cel care inseala, de parca doar el e vinovat.

  • ce baliverne!

    ai pus problema de parca barbatii nu stiu ce vor cand femeile habar n-au pe ce lume traiesc sau ce vor de la viata!

    gresit! unui barbat nu ii este rusine de ce-i face femeii, fie ea si nevasta – ala se numeste baiat, pulifrici, pularau, pustan, mommy’s boy, etc – si e vai de steaua lui.

    rad „cu curu” de toti prietenii lor cand ele imi povestesc cum gandesc ei.

    da, am mai auzit teoria asta: cat e prietena poate sa o suga, dupa, stergem cu buretele si nu o mai face :)).

    chiar ti se pare ca asa gandeste un barbat? un tip cu picioarele pe pamant care stie ce vrea de la viata? chiar asa gandeste un barbat? ma indoiesc. un baiat, poate, ia-l creste-l sau lasa-l pana se maturizeaza…

    parerea mea, mai bine cauta-ti altul zdravan la bibilica! aaahhh aici e problema, ca nu esti in stare nici tu sa tii altul care stie ce vrea! heheheee si d-aici cercul vicios…

    „tu” de mai sus este un „tu”, adica o tipa care este suficient de fleata sa se incurce cu un astfel de pulifrici, caz general, se exclud persoanele de fata (ca de obicei).

    eu personal, am o singura retinere, nu tine de principii ci de fantezie in sine, nu o pot saruta prea „afectuos” dupa ce ma termin, nu de alta, nu mi-e scarba de ce al meu, dar chiar vreau sa o vad in genunchi, cumintica… iar chestia aia a mea trebuie sa fie pe fata si gura ei, nu a mea ;). nu e o chestie care se schimba odata cu casnicia. ori iti place ori nu.

    problema e ca majoritatea nu o fac atat din placere cat din bravura, sunt prea slabi, nu sunt in control si simt nevoia sa mai domine din cand o FRAIERA dispusa sa ii suporte. se cenzureaza singuri.

    revenind la topic: niciodata nu am respectat femeile fraiere, la fel cum nu pot respecta barbatii slabi!

    problema e intotdeauna simpla: ai o relatie de lunga durata ‘serioasa’ – atunci nu se poate baza decat pe respect, incredere si adevar. daca unul se duce si insala, unde sunt cele trei? nu mai ai nici una, deci nu ai nimic.

    infidelitatea nu ajuta cu nimic. pentru ce iti trebuie tot porcul cand tu voiai doar un carnat?

    nu-ti trebuie casnicie daca vrei relatii cu mai multi tipi. atunci poti sa faci ce vrei – pentru ca este cinstit, nu ii promiti niciunuia nimic, nu tre sa dai nimic.

    problema e ca majoritatea femeilor sunt prea fraiere / slabe, sa-si asume responsabilitatea libertatii lor, prefera sa se lege precum un catelus de primu fraier care le iese in cale si pe urma mai au tupeul sa-l si muste :) ironic. ce bine ca nu sunt toate asa! se mai schimba putin mentalitatile astea arhaice.

    cel mai simplu este sa fii cinstit si sa faci ce vrei in viata, fara sa te legi de cineva singur daca nu-ti ofera tot ceea ce ai nevoie, pentru toti implicati e mai simplu asa.

    eu o aplic la femei si merge; mai am si ghinionu sa ma bata la cap cate una de ce nu vreau mai mult, ceva serios.

    chestia este ca eu vreau ! chiar vreau, dar cu cineva care merita si imi ofera neconditionat respect, incredere si adevar (iar la partea cu adevarul la femei, e o chestie mai mult relativa, inca nu am cunoscut una care sa nu minta inclusiv la chestii minore, dar macar sa fie in stare sa nu se minta singura!).

    Ah ce usurat ma simt! simteam nevoia de ceva timp sa zbier cuiva asta, dar a fost bine si asa!

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.