decadenţa gustului

SPAGHETTI CU CREVEȚI

paste cu fructe de mare

Poate că este ceva banal, însă pentru că sunt printre preferatele mele, m-am gândit să împart cu voi rețeta pe care o pregătesc adesea. Se face foarte rapid și te ajută să îți impresionezi musafirii sau să te bucuri de o cină gustoasă în 10 minute.

Sfatul meu este să folosiți creveți cruzi, fie ei proaspeți sau congelați, dar cruzi să fie. Aroma sosului va fi mult mai bună. Cruzi înseamnă că sunt gri, nu roz, pentru că adesea se găsesc creveții prefierți congelați, adică cei roz.

De asemenea, eu am folosit niște spaghetti foarte subțiri (pentru că asta aveam în casă), care au fiert în doar câteva minute, așa că nu am exagerat când am spus că preparatul este gata în 10 minute.

Spaghetti cu creveți

INGREDIENTE (2 porții)

  • 400 g creveți
  • 5-6 căței usturoi
  • 1/2-1 ardei iute
  • 5 linguri ulei de măsline
  • 100 ml vin alb sec
  • 50 g unt
  • 80 g spaghetti
  • busuioc proaspăt
  • 80-100 g parmezan ras
  • sare

PREPARARE

Se pun pastele la fiert în apă cu sare.

Usturoiul tocat grosier (eu îl zdrobesc cu lama cuțitului, când îl curăț și îl pun așa, zdrobit) se pune cu uleiul în tigaie. Când s-a încins uleiul se adaugă creveții curățați și ardeiul iute tocat. Se asezonează cu puțină sare (nu foarte multă, pentru că va mai fi și parmezanul sărat). Se toarnă vinul și se mai lasă câteva minute. Se adaugă untul.

Se pun pastele fierte în tigaia cu creveți, cu puțin din apa în care au fiert, și se mai lasă pe foc un minut, ca să se întrepătrundă aromele.

Acum avem două variante. Fie adăugați parmezanul ras direct în tigaie și amestecați, pentru o variantă mai rustică, fie puneți pastele în farfurie și presărați parmezanul ras deasupra, pentru o variantă mai elegantă.

Deasupra presărați frunzele de busuioc tocate.

Înainte să săriți pe mine, da, eu pun parmezan la pastele cu fructe de mare. Știu că regula italiană spune că nu trebuie pusă brânză la produsele marine, însă este al naibii de bun parmezanul peste pastele sau risotto-ul cu fructe de mare!

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookie-uri si continuarea sesiunii pe acest site implica acordul tau. Detalii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close